Mihaela Buzărnescu, prima româncă ce se califică în turul 2 la Doha

Mihal Buzărnescu a obţinut o victorie frumosă în faţa ucrainencei Lesia Tsurnko, ce ocupa un loc mai bun în clasamentul ierarhiei mondiale de tenis feminin la proba de simplu.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu. (Captură foto)

La turneul Premier 5 de la Doha, Qatar Open, în primul tur, Mihaela Buzărnescu (locul 43 WTA) a dispus de ucraineanca de 28 de ani, Lesia Tsurenko (40) cu scorul de 7-5, 6-4.

În primul set, Mihaela a început cu un break, dar apoi ucraineanca a luat iniţiativa şi a ajuns la 5-1, moment în care Mihaela a dat dovadă de multă voinţă şi-a etalat gama de lovituri, a egalat la 5 şi a câştigat cu 7-5. În setul al doilea romaânca a dominat din nou. A condus cu 5-3, a avut minge de meci, dar ucraineanca şi-a făcut serviciul şi scorul a devenit 5-4 pentru Buzărnescu, care însă nu a irosit şansa în ghemul următor şi a încheiat partida în favoarea ei cu 6-4.

Partida a durat o oră şi 57 de minute.

Mihaela Buzărnescu nu a mai irosit şansa din primul tur la acest turneu, unde nu a mai fost defavorizată ca la Australian Open unde în primul tur a întâlnit- pe Caroline Woznilacki, care a şi câştigat turneul.

Buzărnescu acumulează 60 de puncte şi un premiu financiar în valoare de 17. 325 USD.

Adversara Mihaelei din turul 2 este letona Jelena Ostapenko (6).

Din partea României, la Doha mai participă Monica Niculescu (92), care a venit din calificări şi în primul tur a reuşit performanţa de a o învinge în trei seturi pe Maria Şarapova (41), beneficiara unui wild card, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-3.

Pe tabloul principal mai figurează Simona Halep, Irina Begu şi Sorana Cîrstea. Simona Halep are bye în primul tur, iar în runda secundă o va întâlni pe rusoaica Ekaterina Makarova (36), care a învins-o pe jucătoarea chineză Shuai Zhang (34), scor 7-5, 6-0.

Irina Begu, (37) o va întâlni în primul tur pe australianca Samantha Stosur (44), iar Sorana Cîrstea (38) va juca împotriva grecoaicei Maria Sakkari (60).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport