Micul dejun la Tiffany's acum este posibil: dar cât costă?

A fost nevoie de mai mult de o jumătate de secol pentru ca micul dejun la Tiffany's să devină o realitate.

Blue Box Cafe de Tiffany & Co
Blue Box Cafe de Tiffany & Co (PHOTOS COURTESY TIFFANY & CO)

Cei care călătoresc pe populara Fifth Avenue din New York (SUA), începând de vineri, 10 noiembrie 2017, vor putea consuma micul dejun în renumitul magazin de bijuterii de lux Tiffany & Co, după 56 de ani de la lansarea filmului „Mic dejun la Tiffany's”, cu Audrey Hepburn.

Tiffany & Co a deschis o cafenea odată cu renovarea localului său din Manhattan.


Blue Box Cafe de Tiffany & Co
Blue Box Cafe de Tiffany & Co (Getty Images)

Debutul cafenelei Blue Box Cafe of Tiffany & Co aminteşte de filmul din 1961 în care actriţa Audrey Hepburn mânca un croissant în timp ce contempla vitrina magazinului de bijuterii.

Audrey Hepburn
Audrey Hepburn (Wikipedia.org)

Dar, spre deosebire de personajul din film, Holly Golightly, acum vizitatorii pot mânca în interiorul magazinului. Restaurantul, care va servi un meniu american, se află la etajul patru şi are vedere spre Central Park.

"Atmosfera este atrăgătoare iar meniul oferă inspiraţie, pentru a satisface clienţii care au visat mereu să aibă un Mic dejun la Tiffany's", a declarat compania într-un comunicat de presă, referindu-se la filmul celebru.

Cafeteria este decorată în nuanţe de „albastru Tiffany”, un albastru deschis aproape turcoaz, asociat cu firma, iar etajul dispune, de asemenea, de noua colecţie Tiffany de accesorii pentru casă.

(PHOTOS COURTESY TIFFANY & CO)

(PHOTOS COURTESY TIFFANY & CO)

Dar cât costă un mic dejun la Tiffany's?

Preţurile variază de la 5 dolari pentru un espresso simplu până la 49 dolari pentru unele sandwich-uri, în funcţie de apetitul consumatorului.

Un exemplu: un Tiffany Tea, o selecţie de ceaiuri fine care sunt însoţite de sandwich-uri mici cu salată de pui tăiat în feliuţe subţiri, cremă de brânză cu somon afumat, brânză de capră cu castravete şi humus cu pastă de măsline, costă 49 dolari pe persoană.

De asemenea, se poate servi micul dejun cu cafea sau ceai, cu un croissant şi fructe, cu o varietate de ouă, pâine prăjită cu avocado, vafe sau bagel cu somon afumat, plătind 29 dolari.

Filmul „Mic dejun la Tiffany's”

„Mic dejun la Tiffany's” este un clasic al cinamatografiei americane din 1961, cu Audrey Hepburn şi George Peppard, Patricia Neal, Buddy Ebsen, Martin Balsam şi Mickey Rooney. Filmul s-a bazat pe romanul scris în anul 1958 de scriitorul american Truman Capote şi vorbeşte despre o fată de la ţară care se mută la New York şi devine membră a societăţii înalte.

Filmul a câştigat premiul Oscar în 1961 pentru cel mai bun cântec original, "Moon River", iar Audrey Hepburn a fost nominalizată, de asemenea, pentru cea mai bună actriţă pentru rolul său principal.