Merkel, huiduită la Praga/Cehia refuză din nou cotele obligatorii

În cadrul vizitei făcute joi la Praga, cancelarul german nu a putut determina Cehia să agreeze o cotă obligatorie pentru împărţirea refugiaţilor în UE. Mai mult, Merkel a fost primită cu fluierături şi proteste.
Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (Captură Foto)

Cancelarul german a fost întâmpinat la Praga cu strigăte precum ”Merkel, pleacă” şi pancarte pe care era înfăţişată cu văl şi cu mustaţă de Hitler, o dovadă a respingerii politicii ei a porţilor deschise în criza refugiaţilor.

Mai mult, poliţia din Praga a arestat joi un bărbat care a încercat să oprească convoiul Angelei Merkel cu maşina sa, au declarat surse apropiate purtătorului de cuvânt al poliţiei pentru AFP.

Merkel nu a putut să convingă guvernul ceh nici în privinţa acceptării cotelor obligatorii de refugiaţi. ”Noi nu putem să aprobăm un sistem care se bazează pe cote obligatorii de relocare a refugiaţilor”, a declarat premierul ceh Bohuslav Sobotka.

Ca motiv pentru respingerea preluării migranţilor de către statele din Europa de Est, Sobotka a indicat faptul că mulţi oameni simt diferenţele dintre culturi, iar refugiaţii vin dintr-o regiune în care există activităţi teroriste ale Statului Islamic. În plus, el a afirmat că Europa Occidentală a făcut greşeli in procesul de integrare, iar ca urmare generaţia a doua şi a treia de migranţi s-a radicalizat.

”Nu cred că este nevoie de un moderator între grupul de la Vişegrad şi Germania şi Franţa. Rămânem în dialog”, a declarat cancelarul în replică. Angela Merkel a încercat să minimalizeze neînţelegerile, lăudând relaţia cu Praga în alte domenii decât politica privind migraţia.

Reamintim că astăzi Merkel îi va întâlni la Varşovia pe toţi cei 4 şefi de guverne ai ţărilor din grupul de la Vişegrad (Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria), care se opun politicii ei a porţilor deschise în criza refugiaţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe