Meleşcanu: Plângerea de înaltă trădare a lui Orban, halucinantă. Nu ştiu de unde a ştiut Dragnea de memorandumul secret

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a criticat demersul liderului PNL Ludovic Orban, care a depus plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă pentru înaltă trădare şi alte infracţiuni grave.
Teodor Melescanu
Teodor Melescanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Plângerea penală depusă de preşedintele PNL, Ludovic Orban, pe numele premierului Viorica Dăncilă este "halucinantă", a afirmat duminică, la Parlament, Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

"Mi se pare halucinantă (plângerea - n.r.), deoarece există o decizie a Curţii Constituţionale care a fost dată în legătură cu încercarea de a face o cercetare penală privind adoptarea Ordonanţei de urgenţă numărul 13 şi Curtea Constituţională a decis foarte clar", a declarat Meleşcanu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă se aştepta ca memorandumul adoptat în Guvern şi declanşarea procedurii referitoare la eventuala mutare a Ambasadei din Israel să genereze un scandal între Guvern, Parlament şi Preşedinţie, ministrul a replicat: "Nu pot să spun că mă aştept la aşa ceva şi nici nu credeam că vom ajunge până într-un asemenea stadiu. Tocmai de aceea propunerea pe care am făcut-o de memorandum a fost pe partea confidenţială din ordinea de zi a Guvernului, tocmai pentru a nu inflama spiritele înainte de a face analiza".

Cât despre faptul că liderul PSD, Liviu Dragnea, a ajuns să afle de conţinutul acestui memorandum, Meleşcanu a precizat că nu ştie cum s-a întâmplat asta.

"V-aş spune cu mare plăcere dacă aş şti cum, dar nu ştiu", a punctat ministrul de Externe.

Reamintim că şeful PNL o acuză pe premierul Dăncilă de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

În acelaşi timp, este vizat şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare de informaţii secrete.

Plângerea vine în contextul scandalului legat de începerea procedurii de mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Mai multe detalii pe această temă aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne