Meleşcanu a confirmat: Tillerson l-a întrebat despre lipsa de cvorum din Comisia de Apărare

Întors dintr-o călătorie în Asia, secretarul de stat american Rex Tillerson s-a oprit în Bucureşti unde s-a întâlnit cu Teodor Meleşcanu. Vizita, una neaşteptată, a venit la scurt timp după ce senatorii PSD din Comisia de Apărare au absentat fără explicaţii de la şedinţa în care trebuiau să avizeze cumpărarea sistemelor de rachete sol-aer Patriot.
Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a confirmat că a discutat cu secretarul de stat american Rex Tillerson, venit în vizită neoficială în România, inclusiv despre lipsa de cvorum din Comisia de Apărare a Senatului unde trebuia să se dea undă verde proiectului de lege privind înzestrarea Armatei.

Meleşcanu a fost întrebat de jurnalişti dacă la întâlnirea cu secretarul de stat american a discutat şi despre achiziţionarea rachetelor Patriot.

"Nu, însă m-a întrebat cum a fost cu cvorumul (în Comisia de apărare — n.r.), săptămâna trecută, şi i-am spus că sunt probleme de cvorum din când în când. În niciun caz nu se referă la subiectul în sine şi coaliţia actuală de guvernare are o majoritate confortabilă în Parlament, deci cum i-am spus eu, săptămâna viitoare, deci azi vom avea şi avizul cu raportul comisiei, dar şi posibil adoptarea în plenul Senatului", a răspuns Meleşcanu, citat de Agerpres.

Ministrul de Externe a dat asigurări că nu s-a pus problema blocării achiziţiei.