Mărfuri de circa un milion de lei transportate peste râul Nistru. Trei persoane reţinute

Mărfuri confiscate la Vama Republicii Moldova
Mărfuri confiscate la Vama Republicii Moldova (gov.md)

Serviciile specializate ale Vămii Republicii Moldova au reţinut trei persoane care ar fi învinuite într-un dosar de contrabandă cu mărfuri de larg consum, introduse ilegal în ţară prin perimetrul verde al frontierei. Potrivit materialelor anchetei, suspecţii procurau mărfurile de la piaţa ”KM7” din oraşul Odesa şi cea din Cernăuţi şi le introduceau în ţară cu ajutorul unei bărci.

Potrivit serviciului de presă al Vămii, documentările pe acest caz au durat circa patru luni de zile, perioadă în care au fost acumulate suficiente probe privind implicarea suspecţilor în faptele incriminate.

Suspecţii au fost reţinuţi în flagrant în momentul transportării mărfurilor trecute peste râul Nistru, întregul traseu, de la punctele de aprovizionare şi până la cele de depozitare, fiind monitorizate prin intermediul mijloacelor tehnice speciale.

”În ambuscada organizată de serviciile specializate ale Vămii în localitatea Codreni din raionul Ocniţa au fost reţinute trei vehicule în care au fost descoperite loturile de mărfuri, precum şi ambarcaţiunea utilizată la transportarea acestora. În colete se aflau articole vestimentare şi de încălţăminte, produse de îngrijire personală şi alte bunuri, pentru care suspecţii nu deţineau niciun act de provenienţă sau posesie”, se arată într-un comunicat al Vămii.

Valoarea mărfurilor ridicate de la suspecţi ajunge până la aproximativ un milion de lei.

Membrii grupării, inclusiv liderul acesteia, au fost reţinuţi pentru 72 de ore, iar ulterior, au fost plasaţi în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bărbaţii riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani. Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe