Marea Britanie: Tot mai mulţi membri ai Generaţiei Baby-Boom beau în exces şi consumă droguri

(Christopher Furlong / Getty Images)
Epoch Times România
28.02.2014

Un număr tot mai mare de membri ai Generaţiei Baby-Boomer (persoane născute în general în intervalul 1946-1964) din Marea Britanie iau droguri ilegale şi consumă băuturi alcoolice în exces pe măsură ce îmbătrânesc, a avertizat o organizaţie nonguvernamentală, citată de The Independent.

Un raport publicat joi de ONG-ul DrugScope atrage atenţia asupra unei 'epidemii tăcute', în condiţiile în care, deşi numărul de persoane tratate pentru consum de droguri este în scădere la nivelul întregii populaţii, procentul creşte în rândul persoanelor de peste 40 de ani.

DrugScope a constatat că problema nu se limitează la cei care au luat droguri în tinereţe, deoarece 'un număr semnificativ de persoane în vârstă au început să consume aceste substanţe mai târziu, pentru a-şi trata problemele fizice şi psihologice survenite pe parcursul înaintării în vârstă'.

De asemenea, agenţia guvernamentală Public Health England a avertizat că populaţia în vârstă, cu tot mai multe probleme de sănătate, 'cu persistentele sale probleme legate de abuzul de substanţe', va prezenta o 'provocare semnificativă' pentru NHS (sistemul naţional de sănătate) în anii următori.

Raportul a menţionat că aproximativ 1,4 milioane de persoane cu vârsta de peste 65 de ani depăşesc în prezent limitele recomandate pentru consumul de băuturi alcoolice şi că internările cauzate de consumul de alcool la persoane de peste 65 de ani au crescut de peste două ori în intervalul dintre 2002 şi începutul acestui deceniu.

De asemenea, decesele cauzate de consumul de alcool în rândul populaţiei de peste 75 de ani au atins nivelul cel mai ridicat din momentul în care aceste date au început să fie înregistrate în 1991, a adăugat DrugScope.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor