"Manda protejează pe cineva şi nu este liber!" Deputat USR, acuzaţii grele la adresa lui Dragnea şi PSD

Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de Control al SRI, nu vrea să facă o verificare reală asupra acestei instituţii de importanţă majoră pentru statul român, acuză deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu.
Claudiu Manda
Claudiu Manda (Claudiu Manda)

PSD nu este interesat de un control real asupra activităţii SRI, susţine deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu, potrivit căruia, social-democratul Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de Control al SRI, nu vrea să facă o verificare reală asupra acestei instituţii de importanţă majoră pentru statul român.

În opinia lui Viziteu, membru în comisia parlamentară pentru controlul SRI, Manda nu este liber şi protejează pe cineva.

"Sunt membru în această comisie de aproape un an de zile şi, după nenumărate audieri, încep să cred, din ce în ce mai mult, că domnul Manda protejează pe cineva şi că nu este liber. Nu face ceea ce ar trebui să facă un şef al Comisiei de Control SRI.

De un an de zile mă chinui să îl conving pe dl Manda să facem un control real asupra SRI. Abia săptămâna trecută am fost la sediul SRI şi acolo...surpriză. Am văzut multe documente. Eu am pus cele mai multe întrebări şi multe lucruri s-au clarificat. În tot acest timp domnul Manda nu mi s-a părut deloc interesat de control. Era mai mult pus să facă glumiţe şi altele.

Cred că, de fapt, nici PSD şi nici domnul Dragnea nu doresc un control real. Domnul Manda urmează această strategie pentru că este şi strategia liderului său de partid. Domnului Dragnea îi convine situaţia asta. Impresia mea, astăzi, este că nimeni din PSD nu doreşte un control real asupra SRI. Un control real se face începând cu instituţia vizată, acolo unde sunt documentele. SRI este o instituţie cu multe proceduri şi cu oameni care au cariere. Dacă au fost 1-2-3-10 persoane care au făcut abuzuri, trebuie identificate, nu putem vorbi aşa, în general", susţine Viziteu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Deputatul mai precizează că i-a cerut lui Liviu Dragnea să numească pe altcineva în funcţia de preşedinte al comisiei pentru controlul SRI, pentru că dl Manda nu vrea să facă un control real.

"Tot ceea ce a făcut a fost doar mediatic, fără nicio finalitate. Rezultatul? Manda este în continuare şeful comisiei.

Parlamentul trebuie să fie în slujba tuturor cetăţenilor, nu în slujba unui cetăţean sau a unui grup privat - un partid sau un grup de alegători. Este unul dintre principiile de bază ale deputaţilor şi senatorilor, scris în lege", concluzionează deputatul.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne