UPDATE. Mama lui Victor Ponta, Cornelia Naum, audiată la DNA Ploieşti

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

UPDATE - "Mama mea audiată la DNA/ show gratuit pt Realitatea TV (că tot nu au ei bani să plătească taxe)!", a scris premierul Victor Ponta pe contul său de Twitter.

***

UPDATE - După aproximativ o oră de audieri, mama premierului Victor Ponta, Cornelia Naum, a ieşit din sediul DNA Ploieşti, avocatul acesteia precizând că are calitatea de martor în dosar.

"Vă pot garanta că este martor şi că va rămâne cu această calitate. Doamna are un contract de muncă part-time cu societatea fiicei dânsei, dar nu are nicio legătură cu societăţile în legătură cu care s-a reţinut acţiunea presupus infracţională în cauză. Sigur că a participat la nişte discuţii la un moment dat între anumite persoane care au o anumită calitate în acest dosar. Cu privire la aceste lucruri a fost întrebată", a declarat avocatul Bogdan Vlad, citat de Mediafax.

***

Cumnatul premierului Victor Ponta este în închisoare, sora sa a fost deja la audieri, iar joi dimineaţă a venit rândul mamei sale, Cornelia Naum, să meargă în faţa procurorilor DNA Ploieşti pentru a da explicaţii în dosarul care vizează fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic.

"Dau declaraţii la DNA, nu la dumneavoastră", le-a transmis mama premierului, Cornelia Naum, jurnaliştilor prezenţi la intrarea în sediul DNA Ploieşti, potrivit B1 Tv.

"Mămiţica a fost citată la DNA Ploieşti pentru că firma pe care a înfiinţat-o şi pe care o conduce este acuzată de evaziune fiscală de 2,5 milioane lei în dosarul de deturnare de fonduri al lui ginerică Iulian Herţanu. Ponta încă nu ţi-ai dat demisia?", a întrebat jurnalistul Stelian Negrea.

Săptămâna trecută, Alexandra Herţanu, sora premierului Victor Ponta, a fost audiată în calitate de martor la sediul DNA Ploieşti în dosarul privind fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, dosar în care soţul său, Iulian Herţanu, este arestat preventiv pentru 30 de zile.

În acelaşi dosar se află sub control judiciar nume grele din politica românească, precum pesediştii Mircea Cosma, fiul său Vlad Cosma, precum şi Sebastian Ghiţă (ex-PSD).

Dosarul vizează fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, lucrări primite de firma lui Iulian Herţanu şi Euro Construct Trading 98 de la HIDRO Prahova, societăţi pe acţiuni deţinute în proporţie de aproximativ 80% de Consiliul Judeţean Prahova, unde şef este Mircea Cosma, acuzat şi el de corupţie în această cauză.

Lucrarea se ridică la circa 10 milioane de euro, din care 80% sunt fonduri europene nerambursabile. Cumnatul premierului a încasat deja 6,5 milioane de euro, deşi nu a terminat lucrările la termen, acestea fiind realizate doar în proporţie de 65%, potrivit directorului de la HIDRO, citat de România Liberă.

Recent, primarul din Comarnic, Dorian Botoacă, declara revoltat că "din cauza cumnatului lui Ponta, de la firma Grossmann, şi din cauza firmei Euro Construct, Comarnicul arată de doi ani ca după bombardament".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne