Maia Sandu: Uniunea Eurasiatică - proiect eşuat din punct de vedere economic. Dodon subminează statul R. Moldova

Uniunii Eurasiatice îi sunt străine libertăţile democratice şi statul de drept, iar R. Moldova nu-şi mai doreşte revenirea la URSS, oricât de mult ar visa Putin şi ”clovnul său de curte Dodon”, afirmă liderul PAS.
Maia Sandu semnând scrisoarea adresată Grupului G20
Maia Sandu semnând scrisoarea adresată Grupului G20 (facebook.com/maia sandu)

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu susţine că aderarea Republicii Moldova în calitate de observator la Uniunea Eurasiatică nu este decât un cal de bătaie electoral pentru PSRM în viitoarele alegeri parlamentare. Dodon exploatează în continuare clivajul etnico-lingvistic şi nostalgiile oamenilor pentru trecut, dar fără succes, căci Uniunea Eurasiatică este un proiect eşuat din punct de vedere economic. Mai mult, PAS condamnă demersul preşedintelui Dodon ca fiind unul populist şi îndreptat împotriva voinţei majorităţii cetăţenilor.

Liderul PAS menţionează că Uniunea Eurasiatică este bântuită de război comercial între membrii săi, care ar părăsi această structură dacă ar avea o alternativă şi dacă ar putea înfrunta mânia Kremlinului. Ucraina a făcut alegerea corectă în favoarea Uniunii Europene, lucru pentru care Rusia i-a declarat război. Armenia a fost şantajată să rămână alături de Rusia, altfel risca să revină la conflictul cu Azerbaijanul înarmat generos de Kremlin. ”Uniunea Eurasiatică este o structură căreia îi sunt străine libertăţile democratice şi statul de drept, iar R. Moldova nu-şi mai doreşte revenirea la URSS, oricât de mult ar visa Putin şi clovnul său de curte Dodon.”

Maia Sandu punctează că Dodon este ghidat de interesul personal şi de partid, pentru că interesul naţional al R. Moldova este asigurat doar de integrarea în Uniunea Europeană. UE nu a declarat embargou produselor din Moldova, nu alimentează separatismul din Transnistria, nu şantajează ţara cu livrarea produselor energetice la un preţ mai mare decât cel de piaţă.

”Dimpotrivă, UE ne-a deschis larg piaţa cu cea mai mare putere de cumpărare din lume şi ne ajută să ne ajustăm standardele de calitate la rigorile acestei pieţe. UE contribuie semnificativ la măsurile de consolidare a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului. UE finanţează interconectarea energetică a Moldovei prin intermediul României. Prin toate aceste măsuri, UE contribuie direct la îmbunătăţirea nivelului de trai şi la fortificarea suveranităţii Republicii Moldova”, a adăugat preşedinta PAS.

În concluzie, Maia Sandu subliniază că deşi Dodon şi Partidul Socialiştilor se declară apărători ai suveranităţii, aceştia subminează statul Republica Moldova, acţionând în detrimentul interesului naţional.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe