Maia Sandu: Silvia Radu este făcută din acelaşi aluat ca şi şefii din Partidul Democrat

Chişinăul are nevoie de oameni integri, cât despre Silvia Radu, care a ridicat un salariu lunar de 400 mii de lei când era director la Union Fenosa, se poate spune că vrea să ajungă la primărie doar ca să consolideze puterea regimului corupt, a menţionat liderul PAS.
Maia Sandu, liderul PAS
Maia Sandu, liderul PAS (captură foto / privesc.eu)

Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a declarat tranşant că nu o va susţine pe aşa-zisa candidată independentă la alegerile locale anticipate de la Chişinău, Silvia Radu, în turul doi, motivând că se simte deranjată de faptul că minte chişinăuienii şi vrea să ajungă la primărie doar ca să consolideze puterea regimului corupt.

”Minte cu neruşinare atunci când se prezintă în calitate de candidat independent în situaţia în care Partidul Democrat a fost cel care a adus-o la Primărie. PD îi finanţează articole în presa din Republica Moldova. PD îi finanţează un consultant român, e vorba despre Cristian Hriţuc care este consultant al lui Plahotniuc de mulţi ani, acesta fiind folosit şi în campania lui Lupu la prezidenţiale după care, când Lupu s-a retras, Hriţuc a trecut la Leancă şi acum îl vedem consultând-o pe Silvia Radu şi aceasta ne spune că el face acest lucru gratis”, a declarat Maia Sandu, în cadrul emisiunii ”Important” de la TVC 21.

Liderul PAS a mai precizat că Silvia Radu nici până acum nu a învăţat legislaţia electorală, având în vedere că şi în campania electorală pentru prezidenţiale a declarat că a avut un consultant străin care a ajutat-o pe gratis. Sandu a adăugat că Silvia Radu deja ar trebui să ştie că e interzis prin lege să obţii sprijin voluntar din afara ţării fără un contract. ”Deşi minte cu neruşinare, în acelaşi timp se ruşinează să accepte sprijinul democraţilor”, a specificat ironic Maia Sandu.

Mai mult decât atât, liderul PAS a menţionat că nu o consideră pe Silvia Radu o persoană integră, refuzând să o sprijine pentru motivul că ea vine doar ca să consolideze puterea regimului corupt, folosind în acest scop manipularea chişinăuienilor, mai ales că este prezentă de dimineaţă până seara la televiziunile care îi aparţin lui Plahotniuc. ”De ce ar fi atât de generoase aceste televiziuni cu oameni care nu fac parte din planurile lui Plahotniuc?”, s-a întrebat retoric politiciana.

”Dna Radu încearcă să ne convingă că ştie să măture, dar asta nu este suficient. Noi avem nevoie de oameni integri în fruntea ţării şi a oraşului, iar despre Radu putem să judecăm din experienţa ei precedentă, întrucât cea de la primărie nu este suficientă. Ştim doar că aduce la primărie oameni corupţi ai Partidului Democrat”, a precizat Maia Sandu.

Făcând referire la experienţa Silviei Radu de la Union Fenosa, unde a ocupat funcţia de director în perioada 2008-2015, liderul PAS a specificat că se cunoaşte că a luat un salariu foarte bun, de 400 mii lei lunar, salariu care se regăsea mai târziu în tariful plătit de noi la curentul electric. În acelaşi timp, Radu a reuşit să-şi crească venitul, deschizând o companie care presta servicii pentru Union Fenosa pe domeniul de dezvolatre şi întreţinere a sistemelor informaţionale.

”Este doar un element care nu s-a prea discutat în public, pentru că Agenţia Naţională de Reglementare în Telecomunicaţii nu-şi face treaba până la capăt, dar în momentul în care vor fi investigate toate aceste cazuri se va vedea că Silvia Radu este făcută din acelaşi aluat ca şi şefii de la PD, este implicată în escrocherii la fel ca cei din PD”, a conchis Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe