Maia Sandu: Guvernarea RM anulează pensia anticipată, minţind cetăţenii

Guvernul va elabora o nouă reglementare care să prevadă pensionarea anticipată când vârsta standard de pensionare pentru femei şi bărbaţi va fi aceeaşi, adică în 2028, afirmă preşedinta PAS.
Pensionari din R. Moldova la limita sărăciei
Pensionari din R. Moldova la limita sărăciei (facebook.com)

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu constată că la doar câteva luni după adoptarea cu mare fast a modificărilor la legea pensiilor, guvernarea de la Chişinău s-ar fi răzgândit să mai dea o categorie de pensie anticipată, minţind astfel cetăţenii.

Liderul PAS atenţionează că la sfârşitul lunii decembrie 2017, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat o lege prin care abrogă articolul ce permitea stabilirea anticipată a pensiei (pentru limită de vârstă) pentru cei care au realizat stagiul complet de cotizare.

Nota de argumentare publicată pe pagina legislativului moldovean informează că guvernul va elabora o nouă reglementare „care să prevadă pensionarea anticipată atunci când vârsta standard de pensionare pentru femei şi bărbaţi va fi aceeaşi”.

”Ştiţi când se va întâmpla asta? În 2028! Atunci vârsta standard de pensionare pentru femei şi bărbaţi va fi aceeaşi (63 de ani). Câţi dintre cei care mai au 3 ani până la atingerea vârstei de pensionare, dar care au stagiul complet de cotizare, au reuşit să obţină stabilirea pensiei anticipate în aceste câteva luni cât prevederea a fost în vigoare? Câţi dintre dumneavoastră ar fi putut să beneficieze de această prevedere în următorii câţiva ani?”, întreabă retoric Maia Sandu precizând că beneficiile reformei de fapt se amână. ”La urma urmei, până în 2028 nici nu e mult de aşteptat pentru un pensionar...”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe