MAI apelează la mila publică pentru sprijinirea unui poliţist rănit la datorie. "Este un gest hidos!", reacţionează sindicaliştii

"Poliţiştii nu vor pomană. Vor suport instituţional, cu respectarea demnităţii", transmit sindicaliştii de la Diamantul, după ce MAI a lansat un apel public la donaţii pentru un poliţist rănit la datorie.
Carmen Dan(MAI),
Carmen Dan(MAI), (Florin Chirila/Epoch Times)

Sindicatul Poliţiştilor Diamantul critică în termeni duri iniţiativa Ministerului Afacerilor de Interne de a lansa un apel la donaţii pentru poliţistul sucevean rănit grav cu o sabie în timpul unor percheziţii la Rădăuţi: "Poliţiştii nu vor pomană. Vor suport instituţional, cu respectarea demnităţii".

"Ministerul Afacerilor Interne a postat marţi, 12 decembrie 2017, pe pagina de FB a ministerului, un apel public la donaţii financiare în contul poliţistului din cadrul SAS Suceava, rănit în misiune. Gestul ar putea să pară unora, nobil. În realitate este de-a dreptul hidos, traumatizant.

Cum să apeleze un minister la mila publică pentru ajutorarea financiară a unui poliţist rănit la datorie? Ce mesaj transmite poliţiştilor, ministrul MAI ? Că dacă poliţiştii sunt răniţi la datorie, în slujba statului, viaţa lor depinde de generozitatea individuală a cetăţenilor? Hidos.

Aparatul central rămâne o cloacă de purceluşi roz care se joacă de-a poliţiştii. Au crezut că e cool şi instituţional să bage un apel lacrimogen la donaţii populare, în loc să pună în mişcare sistemul statal pentru a oferi toată asistenţă de care este nevoie, păstrând demnitatea poliţistului rănit şi demnitatea noastră, a tuturor.

Poliţiştii nu vor pomană. Vor suport instituţional, cu respectarea demnităţii", transmite Diamantul.

Reamintim că poliţistul Dan Ciprian Sfichi a fost lovit marţi dimineaţa cu o sabie de unul dintre suspecţii vizaţi de un dosar de trafic de droguri, la care se făceau percheziţii. Sfichi lucrează de 12 ani în cadrul Poliţiei Române, are 35 de ani, este căsătorit şi are două fetiţe, de trei, respectiv cinci ani.

Ulterior, MAI a lansat un apel pentru sprijinirea lui financiară.

"Ciprian Sfichi, poliţistul din cadrul SAS Suceava, a fost rănit grav în timpul unei misiuni, în data de 5 decembrie. Lupta pe care o va duce, în continuare, va fi una de lungă durată. Împreună îl putem ajuta pe colegul nostru în această bătălie. Pe lângă rugăciunile şi gândurile noastre bune, ajutorul poate constă şi din lucruri lumeşti.

Orice gest se poate dovedi un sprijin real. Împreună cu oamenii inimoşi de la Corpul Naţional al Poliţiştilor, iniţiem un apel umanitar pentru a-l sprijini pe Ciprian", scrie MAI pe pagina de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne