Magistraţii piteşteni protestează contra modificării Codurilor penale

Zeci de judecători şi-au manifestat, în linişte, nemulţumirea şi îngrijorarea faţă de modificările Codurilor penale aflate pe rolul Comisiei Iordache.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Zeci de judecători piteşteni au protestat, miercuri, pe treptele Curţii de Apel Piteşti, faţă de preconizatele modificări ale legislaţiei penale. Reamintim că unele dintre modificările aflate pe rolul Comisiei Iordache au, potrivit Opoziţiei, potenţialul să transforme România într-un paradis al infractorilor. De altfel, Parchetul General şi Forumul Judecătorilor au spulberat unele dintre amendamente, FJ anunţând că se retrage de la dezbateri.

Protestul magistraţilor piteşteni a fost decis în cadrul unei şedinţe la care au participat 27 din cei 38 de judecători care activează în cadrul instanţei, potrivit unui comunicat transmis de Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Piteşti.

"În data de 16 mai 2018 (...) s-a desfăşurat Adunarea generală extraordinară a judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Piteşti, convocată, în temeiul dispoziţiilor art.17 alin.2 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, de o treime din numărul judecătorilor care o compun, Adunare în cadrul căreia a fost luată în discuţie prezentarea poziţiei judecătorilor Curţii de Apel Piteşti în legătură cu modificările preconizate a fi aduse codurilor penale", se precizează în comunicatul citat de Hotnews.

Conform aceleiaşi surse, în urma discuţiilor purtate s-a hotărât desfăşurarea unui protest pe scările căii principale de acces în sediul Curţii de Apel Piteşti.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne