Macron îl laudă pe Iohannis. Dragnea, acid: "În România, cam noi am câştigat alegerile!"

Liderul PSD a comentat ironic declaraţiile laudative ale lui Macron la adresa preşedintelui Iohannis şi a ţinut să afirme că PSD nu se lasă mult influenţat de cei care vor să ne dea lecţii de suveranitate şi "de cum să facem noi aşa cum nu fac ei."
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a comentat acid declaraţiile preşedintelui francez Emmanuel Macron, care, reamintim, l-a lăudat pe Klaus Iohannis că reuşeşte să ţină ţara în mână, în timp ce în jurul României asistăm la ascensiunea aşa-numitelor democraţii iliberale.

"Citesc cu atenţie tot ce spune preşedintele Macron, mai ales că am înţeles că are o relaţie specială cu preşedintele Iohannis. Deci, sunt doi preşedinţi importanţi în lume şi acolo a spus că în România sunt unii care se opun independenţei justiţiei sau care vor să afecteze independenţa justiţiei.

Acuma, eu neavând fir direct cu domnul preşedinte Macron şi nici n-am participat la întâlnirea secretă dintre ministrul (francez n.r.) de Externe şi procurorul şef DNA, ceea ce bănuiesc că este din punct de vedere diplomatic uzual să aibă loc astfel de întâlniri între un ministru de Externe străin şi un procuror din România, n-am de unde să ştiu la ce s-a referit. Poate s-a referit la instituţii. Poate unele instituţii vor să afecteze independenţa justiţiei. Deci, neavând informaţia completă, n-am cum să comentez”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul şedinţei de luni a Comitetului Executiv al PSD.

Dragnea nu s-a oprit aici cu ironiile ci a continuat, afirmând că astfel de declaraţii vor fi puse într-o „carte de îndrumare şi de teze importante” şi reamintind că PSD a câştigat alegerile. De asemenea, în condiţiile în care PSD a adoptat legile justiţiei trecând peste proteste şi avertismentele a mii de magistraţi, societate civilă, organizaţii profesionale din domeniul judiciar etc., Dragnea a ţinut să declare ca partidul său decide mereu prin consultări şi ţine cont de ce vine ca propuneri.

„Am văzut tot în acea declaraţie - pe care noi am şi stabilit să o contabilizăm, pentru că vom face o carte de îndrumare şi de teze importante, acolo se mai spune un lucru important care un pic contrazice ce spune mai sus şi anume că crede în democraţiile puternice, în sensul că cei care au câştigat alegerile trebuie să-şi asume şi să decidă. În România, cam noi am câştigat alegerile, dar nu avem de gând să decidem brutal. Noi decidem mereu prin consultări şi ţinând cont foarte mult de ceea ce vin ca propuneri, ca sfaturi, ca idei, dar din zonele de bună-credinţă. De la cei care vor să ne dea lecţii de suveranitate şi de cum să facem noi aşa cum nu fac ei, le contabilizăm, dar nu ne lăsăm foarte mult influenţaţi”, a spus Dragnea.

Întrebat de jurnalişti dacă PSD va face vreun răspuns la declaraţiile lui Macron, similar celui făcut în perioada legilor Justiţiei, când ambasadele ţărilor UE au primit o replică dură, PSD a răspuns apăsat: „Domnu... Pro TV, ştiţi ce ne interesează pe noi? să facem lucruri bune pentru români, nu lucruri care să dea bine la unii şi la alţii. Este foarte simplu”.

Reamintim că într-un interviu acordat la împlinirea unui an de mandat, Emmanuel Macron l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul în care conduce ţara, nelăsând-o să alunece pe panta pe care au luat-o Polonia şi Ungaria. Mai multe informaţii pe acest subiect, puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne