Macovei: Trioul Iordache-Nicolicea-Şerban Nicolae, imaginea dispreţului pe care PSD îl are faţă de români

Cu tot sistemul împotriva lor, PSD&ALDE grăbesc adoptarea modificărilor legilor Justiţiei şi renunţă la dezbaterea publică, a tras un semnal de alarmă europarlamentarul Monica Macovei.
Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

PSD&ALDE îi fac cadou lui Liviu Dragnea legile Justiţiei. Graba cu care majoritatea PSD&ALDE a decis asumarea legilor Justiţiei ca iniţiativă legislativă şi dezbaterea lor în procedură de urgenţă în Parlament este semnalul că independenţa justiţiei este în pericol, a remarcat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, europarlamentarul Monica Macovei.

"Trioul împotriva justiţiei libere şi independente, Iordache-Nicolicea-Şerban Nicolae, va coordona modificările la legile Justiţiei, după ce ministrul Tudorel Toader şi-a făcut treaba şi a scris proiectele. Procedura de urgenţă înseamnă lipsa unei dezbateri publice reale, iar declaraţiile că se va păstra procedura de numire a procurorilor şefi, că Inspecţia judiciară nu va trece la Ministerul Justiţiei, de exemplu, n-au nicio valoare. Nu este prima dată când PSD&ALDE spun un lucru şi fac exact pe dos. Dacă PSD&ALDE ar fi ţinut cont de opinia publică, astăzi nu am fi avut nicio discuţie despre legile Justiţiei", a declarat Macovei.

Fostul ministru a atras atenţia că, pentru prima dată în România, peste 4.000 de judecători şi procurori au semnat un protest şi au cerut renunţarea la modificarea legilor Justiţiei. Consiliul Superior al Magistraturii a dat deja aviz negativ, iar şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Procurorul general au criticat proiectele şi au cerut retragerea lor.

"Cu tot sistemul împotriva lor, PSD&ALDE grăbesc adoptarea modificărilor legilor Justiţiei şi renunţă la dezbaterea publică. Ce aşteptări să ai de la Iordache-Altă întrebare, care, întrebat dacă era un moment bun pentru petrecerea dată luni seara de Dragnea, la două zile de la ziua sa de naştere şi exact când românii comemorau 2 ani de la tragedia din Colectiv, a răspuns "Asta-i viaţa!"? Ce aşteptări să ai de la Şerban Nicolae care a spus că rezistenţa anticomunistă din munţi "este una care slăbea capacitatea de apărare a României"? Ce aşteptări să ai de la Eugen Nicolicea care a schimbat geografia României din cuvinte, susţinând că braţul Pavel nu mai există, deci nici Insula Belina, astfel încât nu se mai justifică dosarul Belina? Trioul împotriva justiţiei independente, Iordache-Nicolicea-Şerban Nicolae, este imaginea dispreţului pe care PSD îl are faţă de români.", a precizat Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne