Macovei: Politicieni cu probleme penale nu urmăresc decât sărăcirea populaţiei şi învrăjbirea oamenilor!

În timp ce românii ies în stradă indignaţi că au fost sărăciţi chiar de partidul care le promitea măriri salariale, puterea îşi croieşte, liniştită, legi pentru corupţii săi, remarcă Monica Macovei.
Monica Macovei
Monica Macovei (Mihut Savu /Epoch Times Romania)

România a ajuns o ţară condusă, prin interpuşi, de un condamnat penal, o ţară în care politicieni cu probleme penale au funcţii importante în Parlament sau sunt miniştri şi nu urmăresc decât sărăcirea populaţiei şi învrăjbirea oamenilor, pentru ca ei să poată să îi controleze mai uşor şi să se îmbogăţească şi mai mult, remarcă, pe Facebook, fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, care face o trecere în revistă a realităţii româneşti.

Astfel, europarlamentarul remarcă faptul că în timp ce coaliţia la putere nu mai pridideşte dând legi în folosul corupţilor, în ţară protestele se ţin lanţ, iar românii o duc tot mai rău, din numeroase puncte de vedere:

"Aproape în fiecare zi sunt proteste ale unor angajaţi nemulţumiţi de creşterea salariilor care este, pentru mulţi, o scădere. Mii de angajaţi din sănătate au ieşit astăzi în stradă.

Imunoglobulina primită prin Mecanismul de protecţie civilă, de la state membre UE, a stat în depozite trei săptămâni, până au fost emise ordinele de ministru pentru ca aceasta să ajungă la bolnavi.

Ratele la credite s-au majorat substanţial, pentru că indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la cel mai mare nivel din ultimii trei ani - 2,28%.

Multe universităţi de prestigiu au primit mai puţine locuri finanţate de stat pentru studiile universitare de licenţă, master şi doctorat, cele mai afectate fiind instituţiile care au criticat politica Guvernului în domeniul educaţiei.

În tot acest timp:
- parlamentarii au decis ca pedepsele cu închisoarea să fie efectuate în week-end sau executate acasă, în confortul vilei.

- ministrul-doctor în drept Toader se pronunţă despre cum trebuie să se judece un dosar de corupţie şi dă indicaţii cum să se revizuiască sentinţele de condamnare dacă în dosare au fost probe strânse de procurori cu ajutorul SRI, pe baza protocolului de cooperare dintre cele două instituţii.

- Guvernul Dăncilă se pregăteşte să pună mâna pe banii din Pilonul II de pensii, iar Dragnea vrea să controleze şi serviciile secrete, fiind înfiinţată comisia care să schimbe legile securităţii.

Asta este realitatea dintr-o ţară condusă, prin interpuşi, de un condamnat penal, în care politicieni cu probleme penale au funcţii importante în Parlament sau sunt miniştri şi nu urmăresc decât sărăcirea populaţiei şi învrăjbirea oamenilor, pentru ca ei să poată să îi controleze mai uşor şi să se îmbogăţească şi mai mult.", scrie Macovei pe Facebook.