Macovei: Legea anti-defăimare nu va fi doar împotriva mea ci a tuturor celor ce nu se înclină în faţa infractorilor din politică

Cei care defăimează ţara, mint şi o fură sunt exact cei ce vor să promoveze legea anti-defăimare pentru a le pune căluş criticilor lor, atrage atenţia Monica Macovei.
Monica Macovei
Monica Macovei (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Inclusă de Liviu Dragnea în categoria defăimătorilor de ţară pentru a căror pedepsire se impune o lege specială, europarlamentarul Monica Macovei atrage atenţia că cei ce defăimează ţara, o fură şi mint la Bruxelles sunt chiar PSD şi ALDE.

"Nicio lege „anti-defăimare” inventată de Dragnea nu va putea şterge un adevăr: este un condamnat definitiv pentru fraudă electorală şi un inculpat. Adevărul este că PSD&ALDE, Dragnea&Tăriceanu vor să scape de dosare penale, să nu fie anchetaţi şi eventual condamnaţi. Chiar ei sunt cei care „defăimează” ţara, care fură ţara, care mint la Bruxelles şi ne trădează pe toţi.

Mă bucur dacă îi produc insomnii lui Liviu Dragnea, adevărul mereu produce insomnii politicienilor cu probleme penale. Voi continua să spun adevărul: “statul paralel” este grupul de crimă organizată PSD&ALDE condus chiar de Dragnea şi Tăriceanu, aceasta este “caracatiţa care a sugrumat România”.", scrie, pe Facebook, Monica Macovei.

În opinia fostului ministru al Justiţiei, legea „anti-defăimare” anunţată de Dragnea nu va fi doar împotriva ei (aşa cum a anunţat însuşi liderul PSD), ci "a tuturor celor care nu aplaudă şi nu se înclină în faţa infractorilor din politică, aşa cum a fost ovaţionat Dragnea la ultimul Congres al partidului."

"Politicieni din PSD&ALDE au spus deja că protestatarii au făcut rău României. O minciună imensă, dar utilă pentru ca partidul-stat să-şi justifice legea anti-defăimare. Magistraţii care au semnat memoriul împotriva legilor justiţiei şi au protestat faţă de modificarea Codurilor penale vor fi sancţionaţi şi ei de legea anti-defăimare? Şefa DNA, despre care ministrul-doctor în drept a spus că a afectat imaginea României, este numai bună de cercetat pe baza legii inventate de Dragnea?

Toţi cei care atrag atenţia că un grup de crimă organizată vrea să scufunde România doar pentru a nu intra la închisoare sunt cei care îşi apără ţara, nu o defăimează", concluzionează Macovei.

Reamintim că liderul PSD, Liviu Dragnea, a confirmat, luni seara, la România TV, că partidul său va promova un act normativ vizând sancţionarea persoanelor care denigrează imaginea României în exterior. În categoria "defăimătorilor" s-ar încadra, potrivit lui Dragnea, persoane "gen Monica Macovei" şi alţi parlamentari care, reamintim, au criticat public şi nu doar o dată, legile Justiţiei, modificările Codurilor Penale, arătând că acestea sunt un atac la adresa statului de drept.

Preşedintele PSD a ţinut să precizeze că actul normativ "nu va opri libera exprimare", însă va reglementa situaţiile de defăimare a ţării.

"Am vorbit cu mai mulţi colegi şi am convenit să lucrăm la o lege care să reglementeze sau să dea posibilitatea statului român, ţării în ansamblu, să poată sancţiona acest lucru, pentru ca aceşti oameni, gen Monica Macovei şi alţi europarlamentari, care mint despre propria ţară, care defăimează propria ţară, aduc foarte multe deservicii. Noi din cauza asta pierdem suveranitate, pierdem demnitate, pierdem respect şi nu câştigăm nimic în schimb", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.