Macovei: În timp ce în Ucraina se moare din nou, Ponta tace. Vrea să ne ducă spre Est, spre „Imperiul Răului”

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat duminică, pe blogul personal, că în timp ce preşedintele rus Vladimir Putin atacă în Ucraina şi se pierd vieţi omeneşti, Guvernul Ponta păstrează tăcerea cel mai probabil pentru că plănuieşte să ne ducă spre Est, spre „Imperiul răului”. În opinia acesteia, tăcerea premierului este o trădare a României şi Europei.

„În oraşul Sloviansk din estul Ucrainei sunt confruntări armate după ce trupe paramilitare pro-ruseşti au ocupat clădiri guvernamentale ucrainene, după modelul folosit în ocupaţia Crimeei de către ruşi. Sunt morţi şi răniţi. Tot în estul Ucrainei, în oraşul Kramatorsk, persoane înarmate, care par a fi militari ruşi, au atacat o secţie de poliţie”, a informat Monica Macovei.

În 2011, Putin a declarat că cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului 20 a fost dispariţia Uniunii Sovietice şi că Rusia este URSS, a amintit Macovei, evidenţiind faptul că „Putin a pornit la refacerea URSS, marea dictatură sovietică de la Est construită de Stalin prin genocid, teroare, lagăre şi moarte. Şi Putin, ca şi Stalin, lasă acum în urmă morţi şi graniţe călcate în picioare”.

„Am spus ieri că democraţia şi pacea în Europa sunt ameninţate de agresiunea Federaţiei Ruse şi că suntem datori să luptăm pentru libertatea noastră, a românilor, pentru libertatea Europei şi pentru libertatea românilor de peste Prut şi a tuturor oamenilor care nu vor să trăiască în dictatură. Astăzi a venit o confirmare brutală: Putin atacă din nou, iar în Ucraina sunt oameni care mor pentru independenţa ţării. Repet: trebuie să fim lângă partenerii noştri din NATO şi UE şi să fim pregătiţi în orice moment să ne apăram democraţia şi pacea”, a subliniat Monica Macovei.

Aceasta a precizat că în timp ce Putin atacă Ucraina cu tancuri şi mascaţi este important să fim alături de vecinii noştri ucraineni în aceste momente de cumpănă.

„În 1983, fostul Preşedinte american Ronald Reagan a numit Uniunea Sovietică “Imperiul Răului” şi a avut dreptate. În acest moment îl vedem pe Putin acţionând pentru refacerea acestui “imperiu”, care a lăsat în urmă sute de milioane de morţi, naţiuni şi vieţi distruse pentru mai multe generaţii. Până la această oră, Guvernul României a tăcut, în timp ce premierul Poloniei a reacţionat. Ponta a tăcut şi când Crimeea a fost atacată, şi când se trăgea cu muniţie de război în oamenii din Kiev care demonstrau pentru libertate, pentru Europa şi împotriva oligarhilor. Ponta tace pentru că vrea să ne ducă spre Est, spre ruşi, spre “imperiul răului”? Oricum, tăcerea lui este o trădare a României şi Europei. Chiar e timpul ca Ponta să plece”, a concluzionat Monica Macovei.