Ludovic Orban: Ponta a câştigat miliarde de pe urma relaţiei cu Dan Şova

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Victor Ponta a beneficiat de peste 11 miliarde lei de pe urma relaţiei cu Dan Şova (acuzat de căpuşarea combinatelor Turceni şi Rovinari), în perioada când acesta avea contracte cu complexurile energetice, a declarat sâmbătă prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, la Sinaia, unde a participat la Şcoala Politică a femeilor liberale.

"În privinţa lui Şova (a cărui arestare preventivă este cerută de DNA n.r.), ce să facă domnul Ponta cu Şova atâta timp cât a fost un beneficiar de pe urma relaţiei cu Şova câştigând vreo patru miliarde jumate în 2007 şi şapte miliarde patru sute de milioane în 2008 în poziţia de senior partner la firma lui Şova exact în perioada în care domnul Şova avea contracte la complexurile energetice", a declarat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

În ceea ce priveşte poziţia PNL în Parlament faţă de o eventuală avizare a arestării preventive a lui Şova, Orban a declarat că liberalii nu vor împiedica "înfăptuirea justiţiei":

"Noi nu împiedicăm înfăptuirea justiţiei. Orice parlamentar, orice ministru care este cercetat penal, noi nu împiedicăm în Parlament derularea anchetei penale. Avem convingerea că instanţele de judecată sunt cele care trebuie să hotărască cu privire la vinovăţia şi nevinovăţia unui cetăţean", a declarat Orban.

Reamintim că, în data de 13 martie a.c., şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, i-a solicitat Procurorului General, Tiberiu Niţu, să sesizeze Senatul pentru formularea cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul legat de contractele încheiate între casa sa de avocatură şi complexurile Turceni şi Rovinari.

Recomandăm şi: Rovinari, o licitaţie cu cântec. Greenpeace cere desecretizarea acordului cu chinezii.

Şova, reprimit în rândurile PSD-ului, este urmărit penal pentru trei fapte de complicitate la abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, mai relatează sursa citată.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2007-2008, firma "Şova şi Asociaţii" a încheiat trei contracte de asistenţă juridică cu complexurile Turceni şi Rovinari, în urma cărora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane de lei.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal Dan Laurenţiu Ciurel, director de Investiţii la Complexul Energetic Rovinari la data faptelor, şi fostul director general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, pentru abuz în serviciu.

Investigaţia contractelor lui Şova cu Turceni şi Rovinari s-ar putea dovedi cu "bătaie lungă." Un raport al Inspecţiei Judiciare din ianuarie 2014 arată că Victor Ponta este cercetat în două dosare 122/P/2012 şi 132/P/2012 privind complexele Rovinari şi Turceni.

Reamintim că fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a tras încă din 2009 semnale de alarmă în legătură cu contractele făcute de Şova cu complexurile Turceni şi Rovinari, precum şi cu mărirea valorii acestora după ce Ponta i-a devenit partener. Potrivit Monicăi Macovei, afacerile avocatului Şova cu statul au prosperat în Gorj exact în perioada în care deputatul şi avocatul Ponta era “senior partener” la casa lui de avocatură.

Fostul ministru al justiţiei precizează, bazat pe documente, că valoarea contractelor lui Şova cu Rovinari şi Turceni a crescut spectaculos prin semnarea unor acte adiţionale, după ce Ponta a devenit partener senior pe 30 august 2007.

În prezent, situaţia complexurilor este foarte dificilă, angajaţii acuzând managementul instalat de PSD şi pe Victor Ponta de situaţia dezastruoasă în care se găsesc.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne