Ludovic Orban îi cere Alinei Gorghiu să spună care este obiectivul PNL

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputatul PNL Ludovic Orban îi reaminteşte Alinei Gorghiu, după ce aceasta a declarat că se va retrage de la şefia formaţiunii în cazul în care liberalii nu vor da premierul după alegeri, că obiectivul partidului trebuie să fie câştigarea alegerilor, nu formarea unei majorităţi în jurul unui premier.

Pentru a putea guverna conform programului tău de guvernare, trebuie să câştigi alegerile, susţine Orban, cerându-i lui Gorghiu să anunţe public care este obiectivul PNL.

„Ce trebuie să facă într-o democraţie preşedintele unui partid care pierde alegerile se cam ştie.

Aştept altceva de la liderul (acum unic) al PNL. Aştept să decidă şi să anunţe public care este obiectivul politic al PNL la alegerile parlamentare. Acest obiectiv nu poate să fie decât câştigarea alegerilor. Nu formarea unei majorităţi în jurul unui premier care este mai mult sau mai puţin al tău. Degeaba devii parte dintr-o majoritate, dacă ai 20,25 sau 30%. Pentru a putea guverna conform programului tău de guvernare trebuie să câştigi alegerile şi să formezi majoritatea în jurul tău.

Important acum este ce faci ca să câştigi aceste alegeri. Cum îi convingi pe români, atât cei care te-au votat la locale, cât mai ales pe cei care nu au venit la vot la locale (care sunt cei mai mulţi) să voteze PNL.

Nu îmi este indiferentă soarta unuia sau altuia dintre membrii PNL. Dar mult mai mult îmi pasă de ce se întâmplă cu PNL. Iar cel mai mult îmi pasă de ce se va întâmpla cu România în următorii 4 ani”, scrie Orban, pe Facebook.

Reamintim că liderul PNL, Alina Gorghiu a anunţat, vineri, că va pleca de la conducerea partidului dacă, după alegerile parlamentare din decembrie, liberalii nu vor fi cei care vor propune viitorul premier.

„Îmi asum să demisionez dacă PNL nu va fi cel în jurul căruia se va constitui o majoritate parlamentară care să dea premierul României”, a declarat Gorghiu.

Gorghiu a abordat şi subiectul susţinerii lui Cioloş de către liberali, afirmând că actualul premier va trebui să ţină cont de programul de guvernare al PNL pentru a beneficia de sprijinul lor.

„Un candidat susţinut de către PNL trebuie să ţină cont de programul de guvernare al PNL (...) Luni, după validarea listelor (cu candidaţii la alegerile parlamentare - n. red.) vom avea nişte concluzii legate de priorităţile PNL din programul de guvernare care să facă punte cu Platforma lui Dacian Cioloş”, a declarat Gorghiu, referindu-se la platforma România 100 lansată recent de premierul Cioloş, platformă care oferă un set de principii şi de proiecte majore ca linii directoare pentru viitorul Guvern.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne