Lovitură pentru partidul lui Oprea. Grupul UNPR din Senat a fost dizolvat

Fuziunea cu liberalii a eşuat, vechea alianţă cu PSD e în aer, iar UNPR are probleme să-şi ţină oamenii în partid care migrează unul după altul în tabăra social-democraţilor.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

UNPR nu mai are grup parlamentar în Senat începând de luni, după ce 6 senatori au demisionat, informează Mediafax.

Doi dintre cei şase senatori UNPR au rămas independenţi, iar ceilalţi patru au plecat în grupul PSD. După cele şase demisii, social-democratul Augustin Mitu a cerut plenului să constate că grupul UNPR nu mai există.

"Constatăm că numărul senatorilor membri ai unui grup parlamentar rezultat în alegeri este sub 7, situaţie în care vă supun atenţiei şi votului, urmând să constataţi că grupul UNPR nu mai are numărul de voturi necesar", a declarat preşedintele de şedinţă loan Chelaru.

S-au înregistrat 86 de voturi "pentru", 7 abţineri şi un vot "împotrivă".

Dizolvarea grupului UNPR din Senat are loc după ce preşedintele PSD Liviu Dragnea afirma, cu o zi în urmă, că mulţi parlamentari progresişti nu sunt deloc mulţumiţi de negocierile pe care partidul lor le poartă cu PNL şi nu sunt dornici să urmeze această cale.

"Spun deja mulţi parlamentari UNPR că nu sunt mulţumiţi de această trecere bruscă a UNPR în barca PNL-ului şi nu sunt dornici să urmeze această cale şi probabil că vor să rămână în zona de stânga. Nu ştiu dacă vin la noi sau pleacă din UNPR, dar vor să voteze totuşi tot în felul în care au votat până acum, sunt oameni care nu pot într-o noapte să treacă de pe stânga pe dreapta. Nu am făcut acest inventar, că nu este foarte important, dar, dacă se va întâmpla, probabil că se va vedea în zilele următoare. Este posibil şi un sfert, şi jumătate, este posibil şi nimic, sau foarte mulţi.

Eu spun că majoritatea sunt foarte supăraţi cu excepţia a doi — trei pentru care de fapt s-a făcut toată negocierea, pentru ceilalţi e o mare păcăleală — dl Steriu şi încă doi — trei apropiaţi. Iar pentru ceilalţi discuţiile din PNL sunt că de fapt vor fi păcăliţi, că n-or să le dea nimeni 18 sau 20 de locuri pe liste. Asigură două — trei locuri pentru cei care au negociat şi, în rest, sănătate", declara Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne