Lovitură pentru liberali. Marian Petrache va fi anchetat de procurorii DNA

Procurorii DNA au intrat pe fir după ce în presă au apărut înregistrări audio în care liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, discuta despre aducerea unui număr de alegători cu maşinile la secţiile de vot cu ocazia alegerilor locale.
Secretarul general al PNL, Marian Petrache
Secretarul general al PNL, Marian Petrache (facebook.com)

Liderul liberal din Ilfov, Marian Petrache, va fi anchetat de procurorii anticorupţie pentru fraudă la alegerile locale, în urma apariţiei în presă a unor înregistrări în care discută despre mobilizarea oamenilor la alegerile locale din 5 iunie, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, Claudia Burada.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov a deschis un dosar penal pentru coruperea alegătorilor care a fost ulterior declinat de la Parchetul Judecătoriei Buftea către DNA.

"Toate partidele sunt organizate pe aşa-zisele registre electorale sau registre de votanţi. Eu eram în campania electorală, mă întâlnisem cu colegii mei şi le spuneam strategia de campanie. Nu spune nimic acolo de încălcarea legii. Ba, la un moment dat, cineva vorbeşte de bani, iar eu îi spun: aveţi grijă mare grijă că dacă umblaţi cu bani, vă ia poliţia. Dar ce nu dau cei care sunt interesaţi în înregistrarea aceea: la final...

În sudul ţării şi în Moldova, PSD ia foarte uşor voturi, mult mai uşor decât PNL, natural, are un bazin electoral mai mare. (...) Dacă e un cetăţean onest care a făcut această înregistrare şi consideră că a fost încălcată legea, la Parchet cu ea!", a declarat recent, în cadrul unei conferinţe de presă, Marian Petrache.

În opinia liberalului nu este o coincidenţă că aceste înregistrări au apărut chiar cu puţin timp înainte ca PNL şi PMP să semneze un protocol de colaborare care îi garantează un nou mandat la şefia CJ Ilfov.

"Am sentimentul că a fost o strategie, că peste tot am fost urmărit şi s-a încercat să se vadă dacă cumva spun vreo chestie care poate fi folosită împotriva mea. Sunt convins de această chestie. Asta pentru că, probabil, era previzibil rezultatul. Nu vreau să mă încarc negativ. (...)

E în regulă. Probabil că dacă nu semnam protocolul nu se deschidea (un dosar pe tema alegerilor din Ilfov-nr.). O să cerceteze. E foarte bine.(...) Parchetul mi se pare firesc să ia act şi să cerceteze. Şi mie îmi convine, pentru ca să nu rămân cu blamul că nu ştiu ce am făcut. Dacă descoperă Parchetul că eu am făcut ceva, suport consecinţele. Nu o să găsească, vă garantez", a adăugat Marian Petrache.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne