Liviu Pop: Aproape 900.000 de elevi nu au luat bacul în ultimii 10 ani. Probabil au fost greşit orientaţi

Controversatul ministru al Educaţiei anunţă noi planuri cadru şi programe şcolare pentru învăţământul liceal, remarcând că în ultimii zece ani aproape un milion de absolvenţi de liceu nu au luat examenul de bacalaureat.
Liviu Pop
Liviu Pop (Facebook)

Din 1,9 milioane de copii câţi au finalizat liceul în ultimii 10 ani, aproape 900.000 dintre ei nu au luat examenul de bacalaureat, a anunţat sâmbătă ministrul Educaţiei Liviu Pop, adăugând că din 15 decembrie vor fi puse în dezbatere publică planurile-cadru pentru învăţământul liceal, după care vor fi rescrise programele şcolare pentru anul viitor pentru învăţământul liceal.

"În ultimii 10 ani, au finalizat liceul 1,9 milioane de copii şi aproape 900.000 dintre ei nu au luat examenul de bacalaureat. Dintre aceştia, 170.000 sunt pe filiera teoretică, 700.000 pe filiera tehnologică. Atunci, întrebarea simplă este ce facem cu filiera tehnologică. Este bine aşa cum e bacalaureatul? Sunt elevii slab pregătiţi? Noi oricum în momentul de faţă suntem în lucru cu planurile-cadru pentru învăţământul liceal", le-a spus jurnaliştilor ministrul, preluat de Agerpres.

Potrivit lui Pop, rezultatele slabe la Bacalaureat sunt un semnal că aproape un milion de elevi au fost greşit orientaţi în activitatea şcolară.

"Dar întrebarea rămâne aceeaşi: este bine organizat examenul de bacalaureat din perspectiva orientării şcolare a elevului? Nu orientăm greşit elevii, în condiţiile în care 700.000 dintre ei absolvenţi de la liceele tehnologice nu sunt capabili să ia examenele de bacalaureat? N-am spus niciodată că toţi absolvenţii trebuie să ia examenul de bacalaureat, dar e un semnal, pentru că e vorba de aproape un milion de oameni care probabil au fost greşit orientaţi în activitatea şcolară. Aici vorbim de bani publici şi viitorul ţării noastre", a declarat Pop.

Întrebat despre intenţia de a introduce o nouă sesiune de bacalaureat, ministrul Educaţiei a răspuns că deja există trei sesiuni de bacalaureat şi că important e cum aşezăm aceste sesiuni.

"În primăvară e bacul olimpicilor, după care vine sesiunea din iulie şi foarte repede cea din august. Eu cred că decizia trebuie luată atunci când vom avea argumentele", a explicat Pop.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne