Liviu Pop, acuzat că face epurări politice. PMP pregăteşte o moţiune împotriva lui

Prestaţia lui Liviu Pop în fruntea Ministerului Educaţiei nu este deloc pe placul celor de la PMP, partidul lui Traian Băsescu, care anunţă că vor depune o moţiune simplă împotriva pesedistului în următoarea sesiune parlamentară.
Eugen Tomac
Eugen Tomac (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Partidul Mişcarea Populară pregăteşte o moţiune simplă împotriva ministrului PSD al Educaţiei, Liviu Pop, care, în loc să adreseze probleme importante din Învăţământ se ocupă de epurări politice, a declarat preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac, într-un interviu acordat RFI.

"Am redactat împreună cu colegii mei, profesori universitari şi nu numai, specialişti în educaţie, un text pentru o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei", a precizat Eugen Tomac.

În opinia şefului executiv al PMP, ceea ce se întâmplă în educaţie acum - sub coordonarea lui Liviu Pop - arată cât de mult poate încurca acest proces excesiv de politizare.

"Suntem în prag de început de an şcolar şi vedem că ministrul Educaţiei Pop în loc să fie preocupat de faptul că aproape 300 de mii de copii anual abandonează şcoala, în loc să fie preocupat de starea precară în care se află foarte multe dintre instituţiile de învăţământ, vă amintesc că aproape 90% dintre instituţiile de învăţământ nu au autorizaţie ISU, domnia sa se ocupă de epurări politice. Am văzut cum vineri seară prin fax au fost demişi 13 şefi de Inspectorat Şcolar", a subliniat Eugen Tomac.