Secretul unei reţete de succes în prepararea limbii este frăgezimea cărnii. Când e bine gătită, acesta ar trebui să ţi "se topească în gură". Combinată cu sos de roşii şi măsline mâncarea de limbă este de-a dreptul savuroasă.
Ingrediente:
Pentru prepararea sosului:
Modul de preparare:
Limba fiartă:
Se spală limba în câteva ape, se îndepărtează gâtlejul, apoi se pune într-o cratiţă cu apă rece cu sare şi se dă la fiert la foc mic.
După ce se îndepărtează spuma, se adaugă boabele de piper, ienibaharul şi foile de dafin. Se fierbe în continuare la foc mic, acoperit cu capac, cam 2-3 ore, până când limba e bine pătrunsă. Dacă folosiţi oala sub presiune, limba va fi fiartă într-o oră.
Limba fiartă se scoate din apă şi cu ajutorul unui cuţit se curăţă de pieliţa albă de deasupra, începând de la vârf spre bază.
Limba curăţată se taie felii se presară cu piper şi oregano, după care se lasă deoparte până când se prepară sosul.
Prepararea sosului:
Într-o tigaie se încinge uleiul, se căleşte ceapa şi ardeiul tăiat mărunt, se adaugă bulionul sau roşiile tăiate în cubuleţe şi se lasă să fiarbă câteva minute.
Se adaugă vinul, măslinele, sarea, piperul, zahărul şi oregano, se mai dau câteva clocote, apoi se adaugă bucăţile de limbă. Se lasă în continuare la fiert cam 5 minute, după care se ia de pe foc.
Mâncarea de limbă se serveşte atât rece cât şi caldă.