Lazăr, nemulţumit: Se pare că dorinţa de a pune sub control justiţia e mai puternică decât raţiunea

Modificarea legilor Justiţiei, în contextul în care îl vedem cu toţii, va bulversa în mod sigur Justiţia română, a tras un semnal de alarmă şeful Parchetului General.
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Dorinţa politicienilor de a pune sub control justiţia este mai puternică decât raţiunea, a atras atenţia joi, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul general al României, Augustin Lazăr, întrebat cum anume îşi explică modul în care aleşii neamului au votat amendamentele ce vizează legea privind statutul magistraţilor.

"Eu nu aş putea caracteriza activitatea Camerei Deputaţilor, dar vă pot spune un singur lucru. Modificarea legilor Justiţiei, în contextul în care îl vedem cu toţii, în aceste condiţii improprii şi fără să avem studii de impact cu referire la rezultatele care s-ar produce, va bulversa în mod sigur Justiţia română. Acest aspect se vede de către orice persoană de bună-credinţă, nu trebuie să fie mare jurist pentru a înţelege aceste lucruri. Dar se pare că dorinţa de a pune sub control justiţia este mai puternică decât raţiunea", a declarat Lazăr, citat de Agerpres.

Reamintim că în pofida criticilor Opoziţiei, deputaţii majorităţii au adoptat ieri, pe repede înainte, pe articole, amendamentele la legea 303. Votul final nu a fost încă dat, căci PSD - ALDE - UDMR nu au reuşit să strângă suficienţi deputaţi pentru a adopta actul normativ. Printre amendamentele votate în plen a fost obligativitatea statului de a se îndrepta împotriva magistratului care a săvârşit o eroare din rea-credinţă sau gravă neglijenţă. Tot miercuri, deputaţii au adoptat un amendament propus de deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu prin care magistraţii sunt obligaţi să se abţină de la manifestări sau exprimări defăimătoare faţă de Parlament sau Guvern.

"Judecătorii şi procurorii sunt obligaţi ca, în exercitarea atribuţiilor, să se abţină de la manifestarea sau exprimarea defăimătoare, în orice mod, la adresa celorlalte puteri ale statului - legislativă şi executivă”, sună textul articolului, văzut de vocile critice drept o tentativă de a pune căluş magistraţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne