Lagarde promite că monedele digitale vor fi reglementate

Christine Lagarde, directoarea FMI.
Christine Lagarde, directoarea FMI. (Mandel Ngan/AFP/Getty Images)

Şefa Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, a afirmat că este doar o problemă de timp înainte ca monedele digitale să fie reglementate de guverne.

Lagarde a afirmat de reglementarea guvernamentală a criptomonedelor este “inevitabilă”, în condiţiile în care liderii mondiali examinează în amănunţime aceste monede.

Ea a afirmat că FMI face tot ce poate pentru a opri utilizarea criptomonedelor pentru spălarea de bani sau finanţarea terorismului, în timp ce guvernele şi băncile centrale încep să acorde o mare atenţie criptomonedelor din cauza posibilităţii escrocheriilor.

În plus, Lagarde a declarat pentru CNN Money: “Este în mod clar un domeniu în care avem nevoie de reglementare internaţională şi monitorizare corespunzătoare”.

Lagarde a precizat că Fondul trebuie să stabilească “Cine ce face şi cine este licenţiat să facă ce face şi cine este monitorizat în mod corespunzător”.

Kevin Murcko, director general al bursei CoinMetro pentru criptomonede, citat de Express, a susţinut insistenţa lui Lagarde că monedele digitale ar trebui să fie reglementate în viitor.

El a declarat: “Christine Lagarde are absolută dreptate în afirmaţia ei că reglementarea criptomonedelor este inevitabilă.

“Bitcoinul şi alte criptomonede au ajuns pe scena mainstream în ultimul peste un an, ajungând în punctul în care agenţiile de reglementare nu mai pot ignora influenţa lor. În ciuda corecţiilor recente în privinţa preţurilor, pentru viitorul apropiat, criptomonedele sunt aici pentru a rămâne.

“Reglementarea este o oportunitate fantastică pentru spaţiul criptomonedelor: protejează investitorii de tranzacţii frauduloase, aduce stabilitatea pe o piaţă de altfel volatilă, şi descurajează acel tip de ‘activităţi întunecate’ menţionate de Lagarde”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie