Kovesi îşi cere banii: Gâdea, Ciuvică şi A3, somaţi oficial să-i plătească daunele morale stabilite de instanţă

Procurorul şef al DNA a trimis o notificare oficială către Gâdea et. Co prin care solicită să i se plătească daunele morale de 300.000 de lei stabilite de instanţă în procesul pe care l-a câştigat recent.
Mihai Gâdea
Mihai Gâdea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, le-a trimis jurnaliştilor de la Antena3 o adresă prin care cere să i se plătească, în termen de două săptămâni, suma de 300.000 de lei - daunele morale stabilite de instanţă reprezentând "prejudiciul cauzat prin încălcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viaţă privată", informează vineri Mediafax.

"În numele şi din împuternicirea doamnei Kovesi Laura Codruţa, în calitate de creditor al obligaţiei de plată ce vă revine, înţelegem să vă transmitem următoarele: Notificare prin care vă solicităm ca în termen de 15 zile calendaristice de la primirea prezentei să achitaţi suma de 300.000 lei cu titlu de daune morale către doamna Kovesi Laura Codruţa, pentru prejudiciul cauzat prin încălcarea drepturilor la onoare, demitate, reputaţie, imagine şi viaţă privată, astfel cum a fost stabilit în mod legal şi executoriu de către Curtea de Apel Ploieşti", se arată în documentul prezentat la Antena3.

Reamintim că pe 20 martie, Curtea de Apel Ploieşti i-a obligat pe Mihai Gâdea, Bianca Nae, Mugur Ciuvică şi SC Antena 3 SA să-i plătească în solidar şefei DNA suma de 300.000 de lei. În acelaşi timp, instanţa i-a obligat pe Antena 3 SA şi pe Gâdea "să formuleze scuze publice reclamantei-pârâte", adică să redea, în mod public şi în integralitate, dispozitivul hotărârii.

Decizia nu este însă definitivă.

La vremea respectivă, directorul Antena 3, Mihai Gâdea, s-a declarat „şocat” de sentinţa pronunţată de instanţă.

"Suntem şocaţi să aflăm aşa ceva. În nicio democraţie din lume şeful unei instituţii de forţă nu dă în judecată jurnalişti pentru că şi-au exercitat dreptul la libera exprimare. Este şocant. Este limpede ce se întâmplă în aceste zile. Totul este la vedere, după ce v-am luat sediile, acum vă luăm şi apartamentele. Cine îşi imaginează că avem 300.000 de lei? Îi aşteptăm să vină să ne ia apartamentele. Vom transforma acest proces într-o bătălie pentru libertatea de exprimare. Ce mesaj se dă? Cine nu este cu diviziile militare din presă nu are niciun fel de problemă", a declarat atunci Gâdea, citat de aktual24.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne