Kim Jong-un şi Donald Trump s-ar putea întâlni “cât mai curând posibil”

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un.
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un. (KCNA/AFP/Getty Images)

Şeful securităţii naţionale sud-coreene, Chung Eui-yong, a declarat reporterilor de la Casa Albă că dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a “promis” că se va abţine de la noi teste nucleare şi rachete balistice.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că preşedintele Donald Trump va accepta o invitaţie de a se întâlni cu omologul său nord-coreean într-un loc şi la o dată ce vor fi stabilite.

“Preşedintele Trump apreciază mult mesajul bun al delegaţiei sud-coreene şi al preşedintelui Moon [Jae-in]. El va accepta invitaţia de a se întâlni cu Kim Jong-un într-un loc şi la o dată ce urmează să fie stabilite”.

“Aşteptăm denuclearizarea Coreei de Nord. Între timp, toate sancţiunile şi presiunea maximă trebuie să rămână în vigoare”, a mai precizat Sander în declaraţie.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Trump a afirmat că Phenianul trebuie să nu mai testeze nicio rachetă în această perioadă de timp.

Chung a dat anunţul despre invitaţie joi, după o şedinţă cu oficiali de la Casa Alba referitoare la discuţiile purtate între Seul şi Phenian.

“Kim a promis că Phenianul se va abţine să facă alte teste nucleare sau de rachete. Preşedintele Trump ... a afirmat că se va întâlni cu Kim Jong-un în luna mai”, a mai susţinut Chung reporterilor la Casa Albă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe