Karesuando, locul unde puteţi sărbători Anul Nou de două ori

Karesuando Church, August 2005
Karesuando Church, August 2005 (Wikipedia.org)

Dacă sunteţi o persoană căreia îi plac sărbătorile de Anului Nou foarte mult, această localitate dintre Suedia şi Finlanda vă oferă soluţia perfectă: se celebrează de două ori în aceeaşi noapte! Dar atenţie, nu este recomandat friguroşilor!

În partea cea mai nordică a Europei, se află un mic sat numit Karesuvanto de finlandezi şi Karesuando de suedezi. Este străbătut de râul Muonio care formează graniţa dintre Finlanda şi Suedia. Deşi se considerată un singur popor, partea de est a râului aparţine Finlandei iar partea de vest, Suediei.

Deoarece Finlanda şi Suedia au fuse orare diferite, între cele două zone există o diferenţă de o oră. Aceasta înseamnă că puteţi ura bun venit anului 2018 pe partea finlandeză şi, traversând podul, puteţi sărători sosirea noului an, o oră mai târziu, pe partea suedeză.

Localitatea, cu doar 500 de locuitori în ambele părţi, este situată la 250 kilometri la nord de Cercul Arctic.

Karesuando, Suedia
Karesuando, Suedia (Foto: Departamentul de Turism din Karesuando)

Potrivit paginii web de Turism a Karesuando (partea suedeză), acesta este oraşul cel mai nordic din Suedia.

În afară de această particularitate unică este, de asemenea, un loc care oferă privelişti spectaculoase ale aureolelor boreale.

Auroră boreală
Auroră boreală (Getty Images)

Dacă doriţi să vizitaţi această mică localitate, îmbrăcaţi-vă bine deoarece temperaturile în timpul iernii sunt cu multe grade sub zero.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură