Justiţia, în zodia PSD. Societatea civilă anunţă "mobilizare generală"

Românii sunt chemaţi în stradă pentru a spune "Stop" modificării legilor Justiţiei promovate de coaliţia PSD-ALDE.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Duminică, de la ora 18:00, începem protestele de stradă până când Guvernul şi majoritatea parlamentară vor renunţa definitiv la modificarea legilor Justiţiei, în Bucureşti şi în fiecare oraş, au transmis vineri, în cadrul unui comunicat de presă, nu mai puţin de 18 mişcări civice.

"Organizaţiile semnatare cheamă fiecare cetăţean, fiecare asociaţie civică sau profesională, fiecare partid democratic să se implice. Este momentul să ne adunăm toate forţele şi, împreună, să punem capăt acestui capitol aberant din istoria României când interesele penale ale unor inculpaţi din guvern sau parlament au devenit politică de stat. Distrugerea justiţiei înseamnă furt din bani publici. Iar furtul din banii noştri înseamnă salarii şi pensii mai mici, educaţie viciată de incompetenţă şi subfinanţare, spitale în care mori din cauza dezinfectanţilor, servicii publice proaste, înseamnă reţele politice de crimă organizată care se replică în fiecare judeţ, oraş sau cătun din România", se arată în comunicat citat.

Potrivit organizaţiilor, a sta în casă în aceste momente nu e o opţiune dacă îţi pasă de viitorul tău, de bunăstarea ta, de demnitatea ta, de libertatea ta.

"Fiecare minut, fiecare oră în care îţi spui punctul de vedere Guvernului sau Parlamentului e o investiţie în viitorul tău şi al familiei tale. Hai în stradă să spunem Stop modificării legilor justiţiei!", se precizează în comunicatul remis redacţiei.

Apelul este semnat de 18 mişcări civice: Aradul Civic, Centrul Român pentru Politici Europene, CIVICA Iaşi, Corupţia ucide, Evoluţie În Instituţie (#Insist), Freedom House România, Geeks for Democracy, Iniţiativa Craiova, Iniţiativa România, Iniţiativa Timişoara, Institutul pentru Politici Publice, #NepasădeGalaţi, Oradea Civică, Platforma România 100, #Rezist Milano, #REZISTENŢA, Valea Jiului Society şi Vedem Just - Voci pentru Democraţie şi Justiţie.