"Justiţia Furată" – Protest Internaţional în Polonia, România, Germania şi Cehia

În Piaţa Victoriei din Capitală se anunţă "o întâlnire tăcută împotriva dictaturii", a doua zi după ce 100.000 de români au ieşit în stradă împotriva planurilor PSD-ALDE din domeniul justiţiei.
"Justiţia Furată" – Protest Internaţional in patru tari
"Justiţia Furată" – Protest Internaţional in patru tari (Corupţia Ucide / Facebook)
Se încarcă player-ul...

Comunitatea Corupţia Ucide anunţă o nouă manifestaţie - "Justiţia Furată - Protest Internaţional în 4 ţări", duminică, între orele 14:00 şi 14:20, în Piaţa Victoriei din Capitală.

"Protestul, inspirat de protestul românesc din decembrie 2017, se va desfăşura concomitent în 40 de oraşe ale Poloniei, în Berlin, Praga, iar în România, în Bucureşti şi Cluj, şi are menirea să atragă atenţia asupra pericolului neo-dictaturilor care planează asupra ţărilor din estul Europei prin politizarea justiţiei şi alte proiecte de legi nedemocratice.

Uniţi, dincolo de graniţe, limbă şi cultură, suntem cu toţii umăr lângă umăr în lupta pentru o justiţie liberă, o democraţie puternică şi valorile europene pe care Uniunea Europeană ni le-a oferit şi ni le oferă mai departe, pentru siguranţa şi drepturile cetăţeanului, pentru unitate în diversitate, siguranţă şi demnitate umană", a transmis Corupţia Ucide, adăugând că linkul spre evenimentul principal din Polonia se află aici.

Mesajul protestatarilor

"Ne-aţi luat cuvintele. Le-aţi schimbat sensurile, le-aţi distrus valoarea. Fraternitatea nu mai este fraternitate, a devenit o linie de separare între voi şi cei pe care vreţi să îi ţineţi la distanţă. Generozitatea pentru voi este o slăbiciune, deşi noi am fost învăţaţi că este o calitate a celor puternici. Ne-aţi luat credinţa în înţelepciune, în decenţa umană, în faptul că pe această lume există şi alte lucruri decât profitul. Refuzând să ne ascultaţi, ne-aţi asurzit vocile cu sirenele maşinilor de poliţie. Instigaţi oamenii împotriva semenilor lor, fraţii împotriva fraţilor, copiii împotriva părinţilor.

Dar nu ne vom preda ca nişte animale înfricoşate, nu vă vom lăsa să ne acoperiţi protestele cu cordoane de poliţie şi copite de cai. Vom sta umăr lângă umăr, fără a rosti vreun cuvânt, fără vreun gest. Vă vom înfrunta ca nişte manechine, aşa cum doriţi să fim, în tăcerea pe care o aşteptaţi de la noi, vom deveni fantome care vă urmăresc conştiinţele voastre rudimentare. Vă vom înfrunta şi nu vom ceda niciodată, ţipătul nostru tăcut va răsuna mai tare decât bombele.

Exprimaţi-vă opoziţia faţă de politica de control şi dictatură, faţă de violarea Constituţiei, violarea principiilor democratice şi a convenţiile Uniunii Europene."

Instrucţiuni

"După modelul protestelor din decembrie 2017 din România, adunaţi-vă într-un grup, într-un loc central. Pregătiţi o foaie de hârtie sau o pancartă cu sloganul JUSTIŢIA FURATĂ şi numele oraşului/localităţii voastre. Oferiţi tuturor celor din grup două banderole negre pentru a-şi acoperi ochii şi gura (vezi fotografia evenimentului). Aliniaţi-vă şi staţi în tăcere 20 de minute.

Nu uitaţi să faceţi un live-stream pe internet de la locul protestului şi să faceţi fotografii.

Recomandarea noastră este ca, după 20 de minute, grupul să se disipeze în tăcere. Cu toţii împreună, la aceeaşi oră, în aceeaşi zi, o întâlnire tăcută împotriva dictaturii. Alăturaţi-vă nouă, oriunde v-aţi afla!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne