Jurnal TV: Piloţii moldoveni, ţinuţi ostatici în Afganistan, solicită ajutor. Procuratura: Presa să manifeste prudenţă şi reţinere

Renato Usatîi susţine că încearcă de aproape doi ani să aducă acasă piloţii moldoveni, însă eforturile i-au fost zădărnicite de autorităţile RM care doresc aducerea acestora în ţară în pragul alegerilor parlamentare.
Jurnal TV
Jurnal TV (jurnal.md)

Postul de televiziune Jurnal TV a publicat miercuri în exclusivitate imagini video cu doi piloţi din Republica Moldova care de peste doi ani sunt luaţi ostatici în Afganistan. Potrivit filmuleţului pus la dispoziţie televiziunii de către liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, ostaticii imploră şi solicită ajutorul pentru a fi eliberaţi din captivitate.

În replică, Procuratura Generală a anunţat joi că autorităţile R. Moldova întreprind de mai mult timp acţiuni pentru rezolvarea, în cele mai sigure şi optime condiţii, a situaţiei vizând cei doi cetăţeni moldoveni, ţinuţi ostatici în Afganistan.

”Cazul este unul cu particularităţi specifice, care presupune acţiuni cu un mare grad de discreţie, dar mai ales, mult profesionalism şi responsabilitate”, se arată într-un comunicat al instituţiei în care se mai precizează că unele informaţii vehiculate recent în presa de la Chişinău de anumite persoane ar fi total iresponsabile, riscă să pună în pericol viaţa persoanelor ţinute ostatice, dar şi să compromită acţiunile aflate în desfăşurare.

În context, Procuratura Generală a RM solicită mass mediei să manifeste maxima prudenţă şi reţinere în mediatizarea informaţiilor vehiculate în spaţiul public de persoane neautorizate.

Totodată, oamenii legii atrag atenţia persoanelor care vehiculează informaţii de natură să pună în pericol viaţa ostaticilor, asupra consecinţelor legale pe care le pot purta în cazul în care, prin acţiunile lor, vor genera o turnură negativă în acest caz. ”Autorităţile moldoveneşti au manifestat şi vor manifesta maximă preocupare pentru rezolvarea, în cele mai bune condiţii, a cazului cetăţenilor moldoveni deţinuţi în calitate de ostatici în Afganistan, punând pe prim plan grija ca vieţile lor să nu fie periclitate niciun moment.”

De menţionat că în cadrul emisiunii ”Ora Expertizei” de la Jurnal TV, Renato Usatîi a declarat că încearcă de aproape doi ani să îi aducă acasă pe cei doi piloţi şi că eforturile i-au fost zădărnicite de autorităţile moldoveneşti. Şi totul pentru că s-ar urmări aducerea acestora acasă în pragul alegerilor parlamentare, pentru un plus de imagine celor de la guvernare, în frunte cu Partidul Democrat. Mai mult, potrivit liderului Partidului Nostru, autorităţile RM ar fi anunţat că sunt dispuse să plătească 2 milioane de dolari pentru eliberarea piloţilor moldoveni, ceea ce ar fi complicat şi mai mult misiunea de salvare a acestora.

Amintim că la 24 noiembrie 2015, un elicopter de model Mi-8 MTV1, care aparţinea unei companii moldoveneşti, a fost capturat de către militanţii Statului Islamic, în Afganistan, după o aterizare forţată. Echipajul elicopterului era format din trei piloţi cetăţeni ai RM, dintre care unul a decedat, şi alţi 18 pasageri militari din Afganistan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe