Judecător american: trei surse dezvăluie că Obama a folosit britanicii pentru a-l spiona pe Trump în campanie

Casa Albă, Washington DC
Casa Albă, Washington DC (Karen Bleier/AFP/Getty Images)

Noi amănunte în războiul dintre actuala administraţie Trump şi Barack Obama au ajuns în paginile ziarelor americane miercuri, după ce un analist pe probleme de justiţie de la Fox News - judecătorul Andrew Napolitano - a declarat într-un talk show al postului de televiziune că trei surse din comunitatea de informaţii au mărturisit pentru Fox că fostul preşedinte american Barack Obama ar fi folosit relaţiile cu agenţia de spionaj a Marii Britanii - GCHQ - pentru a-l spiona pe Donald Trump în timpul campaniei electorale.

În timpul campaniei electorale, administraţia Obama a implicat major administraţia americană în lupta politică de partea candidatului democrat, Hillary Clinton, care a pierdut alegerile.

După victoria lui Donald Trump, Barack Obama şi lideri seniori ai Partidului Democrat şi o parte a agenţiilor de informaţii americane (parţial CIA, sub conducerea directorului John Brennan, un apropiat al fostului preşedinte american) au început un război al învinuirilor şi scurgerilor de "documente" împotriva lui Trump, folosind mass media mainstream americană.

În interviul acordat postului Fox, Napolitano a declarat că “trei surse din domeniul informaţiilor au informat Fox News că preşedintele Obama a mers în afara lanţului de comandă. Nu a folosit NSA, nu a folosit CIA, nu a folosit FBI şi nici Departamentul de Justiţie. A folosit GCHQ. Ce naiba e GCHQ? Sunt iniţialele agenţiei de spionaj a Marii Britanii Ei au acces permanent la bazele NSA. Aşa că pur si simplu trimiţând doi oameni la ei care le-au spus ‘Preşedintele Obama are nevoie de transcrierea conversaţiilor candidatului Trump, conversaţiilor preşedintelui ales Trump,’ a putut să facă rost de ele fără să implice direct agenţiile americane de informaţii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe