Jeffrey D. Sachs la Bucureşti: "România trebuie să ramână o economie deschisă şi cât mai apropiată de Germania şi Franţa"

Jeffrey Sachs la Bucureşti
Jeffrey Sachs la Bucureşti (Epoch Times România)

La invitaţia Guvernului României, prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, profesorul de economie Jeffrey Sachs a participat la conferinţa "Dezvoltare durabilă şi creştere economică", eveniment organizat joi, 8 martie, cu participarea mai multor experţi din domeniul economiei, reprezentanţi ai mediului de afaceri, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor publice centrale.

Înainte de începerea conferinţei, economistul Jeffrey D. Sachs şi coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Laszlo Borbely, au susţinut o declaraţie de presă comună, la ora 10:00, la Hotel Marriott.

Laszlo Borbely a afirmat că l-a invitat pe Jeffrey Sachs la conferinţa pe care a organizat-o pentru că acesta probabil cunoaşte cel mai bine ce înseamnă dezvoltare durabilă, ce înseamnă Agenda 2030, care a fost adoptată la Adunarea Generală ONU în 2015.

"Domnul Sachs, de-a lungul anilor, a condus mai multe instituţii şi sunt foarte relevante două aspecte care ţin de activitatea sa. În vorbe foarte simple poate să explice ce înseamnă o schimbare de mentalitate în societăţile noastre, pe lângă pregătirea teoretică, consideră că trebuie să dovedeşti zi de zi ce faci pentru a avea o dezvoltare durabilă în societate. Împreună cu soţia sa, ani de-a rândul, a ajutat zone în care sărăcia, foametea nu erau doar un slogan, ci o problemă vitală pentru acele societăţi, în zona subsahariană din Africa, în India, în Haiti, în alte zone".

Economistul american Jeffrey Sachs a reiterat la Bucureşti importanţa investiţiilor în industriile de înaltă tehnologie pentru o creştere economică sustenabilă si să ramână cat mai aproape de nucleul UE: "România are deja o creştere economică bazată pe export şi pe competitivitatea industriei. Trebuie să aveţi un angajament special pentru industriile high-tech ca să aveţi o creştere economică sustenabilă".

Sachs a mai declarat că Romania trebuie să ramănă o economie deschisă şi cat mai apropiată de Germania şi Franţa - nucleul Uniunii Europene.

Sachs a criticat dur administraţia americană şi evoluţia economiei americane din ultimii ani şi a afirmat că Europa şi implicit România trebuie să "se uite cu atenţie şi la alte ţări pentru comerţ şi investiţii".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie