Jean-Claude Juncker vine în România pentru dezbateri pe tema viitorului UE

Pentru prima dată de la preluarea preşedinţiei Comisiei Europene, Juncker va veni în vizită la Bucureşti, urmând să vorbească atât cu politicienii cât şi cu cetăţenii despre viitorul UE.
Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene
Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene (SAMUEL KUBANI /AFP/Getty Images)

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker vizitează joi România, pentru prima dată de la preluarea acestui post. Cu ocazia vizitei, Juncker se va adresa Parlamentului pe tema viitorul Uniunii Europene. Aşadar, deputaţii şi senatorii se vor reuni joi dimineaţa în şedinţă de plen comună, pentru a asculta alocuţiunea preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker, intitulată "Viitorul Europei".

Subiectul viitorului UE va fi abordat şi în cadrul unei dezbateri cu cetăţenii pe care înaltul oficial european o va avea la la Muzeul National de Artă al României din Bucureşti. Întâlnirea va avea loc începând cu ora 16.30, la dezbatere urmând să ia parte şi comisarul european Corina Creţu.

Tot astăzi, Juncker va avea o întâlnire şi cu şeful statului, Klaus Iohannis, la Cotroceni precum şi cu premierul Sorin Grindeanu.

Potrivit Hotnews, întâlnirile de acest tip au fost demarate de către Comisia Europeană după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi lansarea celor cinci scenarii privind viitorul UE. Comisarii europeni au mers în ţările membre unde au organizat dezbateri cu publicul larg pentru a prezenta beneficiile proiectului european şi perspectivele sale.

La Bucureşti, prima astfel de dezbatere a avut loc pe 20 aprilie, invitatul fiind Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei, aplaudat de public pentru pledoaria în favoarea unui viitor comun al Europei.

Merită menţionat că exact cu o zi înainte ca Juncker să vină la Bucureşti, liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut un pas în spate cu legea graţierii, declarând că prioritatea partidului său e legea salarizării unitare, nu graţierea corupţilor şi că ia în calcul renunţarea la acest proiect.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne