Ivan: Dragnea şi Ponta par să reuşească acum ce nu au reuşit duşmanii PSD - să rupă partidul

Liviu Dragnea şi Victor Ponta - ultimii doi preşedinţi ai PSD - par să reuşească acum ce nu au reuşit cei mai înverşunaţi duşmani ai partidului, nici măcar fostul preşedinte Traian Băsescu, în atâţia ani de lupte dure, susţine europarlamentarul Cătălin Ivan.
Conferinţă de presă la sediul PSD susţinută de Cătălin Ivan, purtător de cuvânt
Conferinţă de presă la sediul PSD susţinută de Cătălin Ivan, purtător de cuvânt (Epoch Times România)

Liderul PSD Liviu Dragnea şi Victor Ponta, fostul premier recent exclus din rândurile social-democraţilor, par să reuşească acum ceea ce nu au reuşit nici măcar duşmanii partidului - o posibilă scindarea a formaţiunii, a afirmat luni, pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul Cătălin Ivan.

"În acest moment sunt două forţe care pot rupe partidul. Pe de o parte, Liviu Dragnea dă afară din partid sau îi izolează pe toţi cei care nu sunt de acord cu el. Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD este scindat între sud şi restul ţării, între cei veniţi din PRM, PD sau de oriunde din altă parte şi pesediştii vechi. Pe de cealaltă parte, Victor Ponta şi-a creat propriul proiect politic şi încearcă să strângă toţi nemulţumiţii în noul partid. Mai pe scurt, ultimii doi preşedinţi ai PSD, mai mult sau mai puţin legitim, par să reuşească acum ce nu au reuşit cei mai înverşunaţi duşmani ai partidului, nici măcar Traian Băsescu, în atâţia ani de lupte dure", a declarat Ivan.

Europarlamentarul - şi el exclus din PSD în urma unor războaie interne - a făcut apel la unitate.

"Ar trebui să-i ascultăm mai des pe cei care ne votează de ani de zile, indiferent cine a condus partidul, indiferent de câte ori i-am dezamăgit, fără să înţeleagă luptele noastre interne, de multe ori sterile. Dacă îl veţi întreba pe Dragnea, va va spune că toţi cei care ne-au votat sunt alături de el. Aş mai găsi o fărâmă de naivitate în mine ca să-l cred, dar sondajele spun că doar 15 la sută dintre români mai au încredere în el. Şi încă nu a venit toamna. Rugămintea tuturor este să ţinem partidul unit. Culmea, dar nu prea vorbesc mulţi de programul de guvernare. Probabil că au înţeles cu toţii că nu se mai poate realiza şi s-au resemnat. Să sperăm că ne vor ierta şi de data asta", a precizat Ivan.

În acest context, europarlamentarul a amintit de noul proiect politic din interiorul PSD la care lucrează.

"Proiectul pe care îl vom propune în toamnă va fi despre unitatea partidului. Despre un alt mod de a face politică. Despre dialog intern, şanse egale, democraţie internă. Despre tot ce ar trebui să ne unească şi să ne facă mai puternici. Din toamnă vom vorbi despre un PSD al tuturor, şi al celor de lângă Dragnea, tot mai puţini, şi al celor care au construit acest partid, dar mai ales al celor care pot să aducă o viziune nouă în politica românească", a punctat Ivan.