Iulia Dumanska şi Bianca Bazaliu, nominalizate la 'WORLD FEMALE YOUNG HANDBALL PLAYER 2016/2017'

Jucătoarele române au intrat în ancheta realizată de portalul 'Handball Planet' pentru desemnarea celor mai bune tinere handbaliste din lume în sezonul 2016-2017.
Handbalista română Bianca Bazaliu.
Handbalista română Bianca Bazaliu. (CSM Bucuresti Oficial/facebook)

Jucătoarea română de origine ucraineană Iulia Dumanska, legitimată la SCM Craiova, alături de sportiva de la CSM Bucureşti, Bianca Bazaliu, au fost alese pentru a face parte într-o anchetă care are ca scop desemnarea celor mai bune tinere handbaliste din lume în sezonul 2016-2017.

Dumanska le va avea contracandidate la postul de portar pe Anastasia Riabţeva (Astrahanocika Astrahan/Rusia), pe Althea Reinhardt (HC Odense/Danemarca) şi pe Dinah Eckerle (Thuringer/Germania), în timp ce Bianca Bazaliu a fost nominalizată pe postul de inter stânga, alături de Djurdjina Jaukovic (ZRK Buducnost Podgorica/Muntenegru), Karina Sabirova (Astrahanocika Astrahan/Rusia) şi Kjerstin Boge Solas (Tertnes/Norvegia).

Nominalizările au fost făcute de jurnalişti specializaţi pe handbal din Norvegia, Danemarca, Spania, Franţa, Slovenia, Croaţia, Serbia, Argentina, Italia, Rusia şi Belarus, în concurs intrând 28 de jucătoare (patru pentru fiecare post) născute în 1995 şi mai tinere.

Favoritele vor putea fi votate pe site-ul Handball Planet până la data de 31 mai.