Italia: grupul comunist Antifa organizează un marş împotriva xenofobiei

Mişcarea comunistoidă Antifa organizează un marş împotriva "fascismului"
Mişcarea comunistoidă Antifa organizează un marş împotriva "fascismului" (Twitter)

Mii de protestatari au ieşit sâmbătă pe străzi pentru a se ralia împotriva rasismului în oraşul italian estic Macerata, unde un bărbat italian a deschis, la începutul lunii, focul asupra migranţilor africani, rănind şase persoane.

Demonstraţia a fost organizată de Antifa, un grup cunoscut pentru orientarea sa comunistă.

Imigraţia a devenit una dintre cele mai importante probleme în perioada premergătoare alegerilor parlamentare.

Până la 30.000 de demonstranţi au manifestat pe străzile din Macerata purtând placarde şi strigând sloganuri împotriva extremismului de dreapta, aflat în creştere în urma valurilor migratoare care au lovit Europa.

Protestatarii s-au adunat, de asemenea, în Milano şi în alte oraşe din Italia.

Tensiunile au ajuns la apogeu pe 3 februarie, când Luca Traini, în vârstă de 28 de ani, candidat din partea partidului radical Liga Nordului la alegerile locale, a început să tragă în migranţii africani din Macerata.

Traini a spus poliţiei că a dorit să răzbune moartea Pamelei Mastropietro, o italiancă în vârstă de 18 ani, care a fost găsită asasinată. Autorităţile au arestat un traficant de droguri de origine nigeriană, suspectat de uciderea lui Mastropietro.

Protestatarii au denunţat, de asemenea, încercările partidelor politice de a folosi imigranţii ca ţapi ispăşitori pentru alte probleme în perioada premergătoare alegerilor parlamentare din 4 martie.

Italia a asistat la o renaştere a extremei drepte, inclusiv creşterea sprijinului pentru Forza Nuova, organizaţie neo-fascistă, după ce valuri succesive de migranţi au ajuns în Italia din Africa de Nord în ultimii patru ani.

Liga Nordului, care face parte dintr-o alianţă de centru-dreapta care se aşteaptă să câştige reprezentare masivă în alegerile din martie, a desfăşurat o campanie axată pe lupta împotriva migraţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe