Istoria primului "tun" imobiliar al lui Dragnea: Teleormanul, cumpărat cu un dolar pe metru pătrat

Un tun imobiliar de proporţii l-a transformat pe bugetarul Liviu Dragnea, la începutul anilor 2000, într-un burghez care putea trăi toată viaţa doar din rente, reiese dintr-o investigaţie jurnlistică semnată de Cătălin Prisăcariu.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Peste 18.000 de metri pătraţi de clădiri şi teren pentru numai 22.000 de dolari. Adică în jur de un dolar şi 25 de cenţi pentru fiecare metru pătrat de imobiliare constând în restaurante, spaţii comerciale, terenuri. Toate fuseseră ale statului până când, în 2005, au ajuns în proprietatea lui Liviu Dragnea, a dezvăluit jurnalistul Cătălin Prisăcariu, într-o investigaţie publicată în România Liberă.

Un tun imobiliar l-a transformat pe bugetarul Liviu Dragnea, la începutul anilor 2000, într-un burghez care putea trăi toată viaţa doar din rente. La mijloc, însă, nu a fost vreo afacere privată de succes, ci o învârteală cu statul, bazată pe funcţiile publice importante pe care Dragnea le deţine de peste 20 de ani.

Dragnea a privatizat o societate care deţinea majoritatea spaţiilor comerciale din Turnu Măgurele, pe vremea când era prefect, iar acţiunile erau deţinute de nişte prieteni care ulterior i le-au cedat.

Liderul PSD a dizolvat ulterior societatea respectivă şi a preluat spaţiile comerciale pe persoană fizică: 18.000 de metri pătraţi de construcţii şi terenuri pentru doar 22.000 de dolari.

Pentru a citi integral investigaţia intraţi aici.