Israelul respinge cererile ONU de deschidere a unei anchete în dosarul victimelor din Gaza

Proteste violente la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Israel, 30 martie 2018.
Proteste violente la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Israel, 30 martie 2018. (Jack Guez/AFP/Getty Images)

Zeci de palestinieni conduşi de Biserica Catolică din Ramallah au organizat un protest al lumânărilor împotriva noului val de violenţe dintre Israel şi palestinieni în Gaza.

Marşul tradiţional al Duminicii Floriilor a fost anulat şi schimbat cu un miting de solidaritate cu victimele atacurilor înregistrate vineri la o demonstraţie din Gaza.

Duminică, apelurile Organizaţiei Naţiunilor Unite şi a Uniunii Europene pentru o anchetă privind moartea a 15 palestinieni rezultată în urma atacurilor israeliene au fost respinse în mod categoric de ministrul Apărării al Israelului.

Gaza a fost zdruncinată de cel mai sângeros episod din ultimii ani după ce protestele - despre care organizatorii afirmau că sunt paşnice - s-au transformat în ciocniri violente, iar trupele israeliene au intervenit trăgând asupra mulţimii care a aruncat cu pietre.

Protestele au fost organizate de Hamas, grupul palestinian dominant în Gaza.

Israelul a acuzat grupul că ar fi folosit "revolte violente pentru a camufla teroarea".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe