Israelul declară că a doboarât o dronă siriană de spionaj, aparent de producţie rusească, deasupra Înălţimilor Golan

Sistem american de apărare antirachetă Patriot.
Sistem american de apărare antirachetă Patriot. (Wikipedia.org)

Armata israeliană a lansat sâmbătă o rachetă Patriot pentru a doborî o dronă de spionaj posibil produsă de ruşi deasupra regiunii Înălţimilor Golan.

“Drona este aparent produsă de ruşi şi aparţine regimului sirian”, a afirmat locotenent-colonelul Jonathan Conricus, purtător de cuvânt al armatei israeliene.

“A fost un UAV de recunoaştere (vehicul aerian fără pilot uman) şi un UAV de atac. Verificăm dacă incidentul are vreo legătură cu Iranul şi Hezbollah”, a precizat Conricus.

Armata israeliană nu a oferit nicio dovadă imediată că drona a fost de producţie rusească sau că a aparţinut regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Patriot este un sistem de rachete sol-aer de producţie americană.

Israelul a preluat controlul asupra unei părţi din regiunea Înălţimilor Golan într-un război care a avut loc în 1967, iar Siria cere returnarea teritoriului.

În timpul războiul civil sirian izbucnit în 2011, mai multe rachete au aterizat în interiorul zonei controlate de israelieni în această regiune. Israelul a lansat atacuri aeriene în interiorul teritoriului sirian ca răspuns.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe