Israelul câştigă Eurovisionul din 2018

Cântăreaţa Netta Barzilai din Israel în timpul Eurovision 2018.
Cântăreaţa Netta Barzilai din Israel în timpul Eurovision 2018. (Francisco Leong/AFP/Getty Images)

Israelul, cu 529 de puncte, a câştigat sâmbătă ediţia din acest an a festivalului de muzică pop Eurovision, învingând Cipru şi Austria, care au obţinut locul doi (436 de puncte) şi, respectiv, locul trei (342 de puncte).

Netta Barzilai din Israel a obţinut, prin voturile online şi telefonice, premiul cel mare cu piesa ei „Toy”.

Evenimentul din acest an a avut loc în Lisabona, după ce concurentul portughez Salvador Sobral a câştigat competiţia anul trecut în capitala ucraineană Kiev. Prin victoria sa, Israelul va găzdui competiţia în 2019.

„Data viitoare în Ierusalim!”, a afirmat Netta după victorie.

„Sunt atât de fericită. Vă mulţumesc atât de mult pentru că aţi ales ceva diferit, vă mulţumesc atât de mult pentru că aţi acceptat diferenţele dintre noi. Vă mulţumesc pentru că celebraţi diversitatea”, a mai precizat artista.

Moldova a ocupat locul 10, Albania 11, Ucraina 17 şi Serbia locul 19 dintr-un total de 26 de ţări concurente.

După semifinalele de marţi şi joi s-au calificat în finala de sâmbătă următoarele 20 de ţări: Norvegia, Serbia, Danemarca, Moldova, Olanda, Australia, Ungaria, Suedia, Slovenia, Ucraina, Albania, Cehia, Lituania, Israel, Estonia, Bulgaria, Austria, Finlanda, Irlanda şi Cipru. Acestora li s-au adăugat Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia, şi ţara gazdă, Portugalia, care au fost calificate din oficiu în finală.

Prima ediţie a Eurovisionului a avut loc pentru prima dată în 1956, cu scopul de a uni Europa după cel de-al doilea război mondial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură