Irina Begu, victorie frumoasă în prima rundă a turneului WTA de la Istanbul (video)

Sportiva noastră şi-a asigurat prezenţa în optimile competiţiei turce în urma succesului înregistrat în faţa slovenei Dalila Jakupovic, scor final 7-5, 6-0.
Jucătoarea română de tenis Irina Begu.
Jucătoarea română de tenis Irina Begu. (Captură foto)

Irina Begu (27 ani, 37 WTA) continuă forma bună pe care a arătat-o în ultima vreme şi la turneul WTA Internaţional “TEB BNP Paribas Istanbul Open”, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, acolo unde şi-a asigurat prezenţa în faza superioară a tabloului principal de simplu în urma victoriei obţinute în faţa unei jucătoare mai slab cotate în ierarhia mondială - Dalila Jakupovic (27 ani, 130 WTA) din Slovenia.

Cap de serie numărul 7 la acest circuit, Begu a avut de muncit mai mult în primul set, adversara sa având un start excelent de partidă.

Venită din calificări, Dalila a fost foarte aproape să-şi adjudece primul set după ce a avut un avantaj de trei seturi (5-2), şi numai determinarea româncei a făcut să nu fie aşa. Begu a revenit spectaculos în joc, reuşind să câştige cinci ghemuri la rând. Scor 7-5.

Setul doi a fost complet diferit, campioana noastră nelăsându-i nici o şansă jucătoarei venită din calificări, cea din urmă cedând cu un sec 6-0.

Partida durat o oră şi 44 de minute de joc.

Begu va fi răsplătită pentru evoluţia sa cu un cec de 3.400 dolari şi 30 de puncte WTA, următoarea sa adversară fiind americanca Christina mchale (25 ani, 88 WTA).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport