Irina Begu a învins-o pe "surpriza" calificărilor la Moscova

Irina Begu a reuşit să se califice în turul doi în proba de simplu, prin victoria în trei seturi obţinută în faţa tinerei şi agresivei rusoaice Elena Rîbakina.
Irina Begu
Irina Begu (Maria Matyiku / The Epoch Times)

În primul tur al turneului WTA “VTB Kremlin Cup” de la Moscova, dotat cu premii totale de 790.208 dolari, Irina Begu (27 de ani, 57 WTA) a învins-o pe tânăra rusoaică de 18 ani Elena Rîbakina (497), venită din calificări, cu scorul de 6-1, 3-6, 6-3 şi astfel s-a calificat în optimi. Partida a durat o oră şi 38 de minute.

Begu a început foarte bine meciul şi a încheiat primul set cu 6-1, rusoaica fiind la prima participare pe un tablou principal WTA. Dar în setul doi Irina s-a relaxat şi i-a dat adversarei posibilitatea să se impună cu 6-3. La începutul setului decisiv, la scorul de 0-1, Irina Begu a avut nevoie de o pauză de circa 10 minute din cauza unei hemoragii nazale, însă după ce a revenit în joc s-a impus cu 6-3.

Pentru calificarea în optimile turneului de la Moscova, unde în 2014 a fost finalistă, Irina Begu primeşte un cec de 12.130 dolari şi 55 puncte WTA.

În optimi, Irina Begu o va întâlni pe favorita nr. 4, letona Anastasia Sevastova (locul 21 WTA), care în primul tur a avut bye. Baltica are un palmares favorabil cu Irina: 3-1

În proba de dublu a aceluiaşi turneu, perechea Irina Begu/ Raluca Olaru au fost învinse de cuplul americano-britanic Nicole Melichar/ Anna Smith, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-10.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport