Iranul a fost lovit de un cutremur masiv lângă un oraş cu o populaţie de 800.000 de oameni

Un cutremur de magnitudine 6,0 a lovit centrul Iranului, urmat de o replică imensă, conform institutului geologic american.
Iranul a fost lovit de un cutremur masiv lângă oraşul Kerman cu o  populaţie de 800.000 de oameni
Iranul a fost lovit de un cutremur masiv lângă oraşul Kerman cu o  populaţie de 800.000 de oameni (USGS)

Cutremurul, care a avut loc la ora 2.32 ora României, a fost iniţial înregistrat ca având o magnitudine de 6,3, dar ulterior a fost redus la 6,0. O replică a cutremurului, care a măsurat 5.0, a avut loc cu circa 15 minute mai târziu, potrivit USGS.

Cutremurele au avut loc lângă Kerman, care are o populaţie de aproximativ 800.000.

Ultimii ani - şi 2017 în mod special - au fost marcaţi de un număr neobişnuit de mare de seisme. Specialiştii încearcă să explice acest fenomen cu ajutorul scăderii vitezei de rotaţie a Pământului, care ar apărea în 2018. Dacă aceasta este într-adevăr cauza creşterii brutale a numărului de seisme, rămâne evident un mister.

Cutremurele de magnitudine 6,0 sunt considerate puternice şi pot provoca daune grave. Cu toate acestea, nu au apărut rapoarte despre victime sau pagube până acum.

Aceste cutremure au loc după cutremurul care a făcut victime în regiune acum trei săptămâni. Graniţa dintre Iran şi Irak a fost devastată de un cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade pe 12 noiembrie, care a luat viaţa a 540 de persoane şi a rănit cel puţin 8 000 de persoane.

Unii utilizatori ai reţelelor sociale din Israel, Turcia şi Emiratele Arabe Unite (EAU) au raportat, de asemenea, că au simţit cutremurul.

Potrivit institutului geologic american, până la 70,4 milioane de oameni ar fi simţit cutremurul, dintre care 239.000 s-ar fi confruntat cu un seism "foarte puternic" sau "sever".

Utilizatorii mediilor sociale au postat imagini şi videoclipuri ale unor persoane care au ieşit pe străzile din regiunea Golfului, la câteva momente după ce a avut loc cutremurul.

Cutremurele sunt frecvente în regiune - Iranul se află pe o falie majoră între plăcile arabă şi eurasiatică - şi a suferit mai multe cutremure devastatoare în ultimii ani.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 grade care a avut loc în 2003, a devastat oraşul Bam şi a ucis peste 25.000 de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură