Iordache, acuzat că face prăpăd. "E cea mai puternică lovitură dată democraţiei româneşti! Opriţi-vă!"

Artizanul OUG 13, Florin Iordache, dă cea mai puternică lovitură democraţiei româneşti, anulând practic orice dezbatere reală şi de substanţă pe proiectele legislative, a tras un semnal de alarmă prim-vicepreşedintelui PNL, Raluca Turcan.
Florin Iordache
Florin Iordache (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Maratonul PSD pentru şubrezirea democraţiei continuă! Moaşa Ordonanţei 13, Florin Iordache, revine cu modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor în acelaşi spirit – "noaptea ca hoţii", a acuzat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

Fosta şefă PNL îl acuză pe Iordache că legiferează politica pumnului în gură în Parlament prin:

1. Excluderea liderilor grupurilor parlamentare de la şedinţele Biroului Permanent – adică PSD-ALDE monopolizează forul care decide asupra proiectelor de legi care trebuie dezbătute în Plen. Vor aproba doar ceea ce le convine!

2. Se desfiinţează dezbaterea legilor în plenul Parlamentului! Astfel, domnul Iordache nu vrea să se mai încurce în discuţii. Ceea ce s-a decis în CEx-ul PSD este lege. Practic, se desfiinţează posibilitatea parlamentarilor de a mai susţine amendamente în plenul Camerelor. Nu se vor accepta îmbunătăţiri ale legilor!

3. Nu se vor supune la vot amendamentele respinse de comisie dacă vor trece amendamentele admise de comisie. Practic, se instaurează cenzura în Parlamentul României!

4. Se limitează timpul dezbaterilor pentru un proiect de lege. Ceea ce se traduce prin superficialitatea actelor legislative votate şi posibilitatea puterii de a mutila orice lege în folosul unor grupuri de interese obscure.

În acest context, PNL cere retragerea acestui Proiect de Hotărâre de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor.

"Deşi nu pare, este cea mai puternică lovitură dată democraţiei româneşti. Se anulează orice dezbatere reală şi de substanţă pe proiectele legislative! Este inutil să cerem acest lucru inculpaţilor Dragnea şi Tăriceanu – fac un apel către toţi parlamentarii PSD-ALDE-UDMR să ia atitudine. Această modificare vine cu un singur scop – să treacă modificările la legile justiţiei fără probleme prin Parlament", a subliniat Raluca Turcan.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, deputaţii aleşi din partea PSD-ALDE nu au fost trimişi în Parlament să-i apare pe cei doi, ci să facă legi pentru români.

"Opriţi-vă! Este cazul să mai gândiţi şi singuri! Nimic nu vă leagă de fotoliul oferit de Dragnea şi Tăriceanu! Părăsiţi acest grup infracţional organizat până nu se va transforma complet în cel mai odios partid politic. Lăsaţi-i singuri pe cei doi lideri să-şi scufunde partidele, nu trageţi după ei întreaga Românie!", a conchis Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne