Ion Sturza: Moldova poate fi schimbată doar prin cotropire sau Unire

Fostul prim-ministru al R. Moldova afirma că liderii politici de la Chişinău ar lăsa pârjol în casele şi în minţile moldovenilor fiind mai răi ca tătarii din secolul al XII-lea.
Ion Sturza, fost prim-ministru al R. Moldova şi om de afaceri
Ion Sturza, fost prim-ministru al R. Moldova şi om de afaceri (timpul.md)

Fostul premier moldovean, Ion Sturza actual om de afaceri susţine că ultimele evenimente din spaţiul public stârnesc un profund dezgust. Mai mult, ar fi venit timpul ca cetăţenii Republicii Moldova să înţeleagă că trebuie să nu mai aibă iluzii.

”Lideri politici de prim rang asociaţi cu mafia asasinilor, persoane publice umilite prin secvenţe XXX, popi în slujba banului, limbaj suburban şi paranoic, manipulare vulgară. Tot mai mulţi rămaşi se 'conformează', tot mai mulţi plecaţi nu se vor mai întoarce... Moldova, ţara noastră, a devenit a 'lor', a veneticilor şi perfizilor”, scrie Sturza pe contul său de socializare.

Omul de afaceri menţionează că personal ca şi mulţi alţi „plecaţi” a avut iluzia că lucrurile se vor redresa, „new”-bolşevicii vor pleca, iar ”ai noştri” vor munci pentru binele ţării. Greşit! Mai răi ca tătarii din secolul al XII-lea! Lasă pârjol în casele şi în minţile moldovenilor.

”Ce mai e de furat? Ce mai e de vulgarizat? Are dreptul la existenţă un popor mancurt şi indiferent la tot ce i se întâmplă?”, se întreabă retoric fostul prim-ministru adresând un apel către cei plecaţi din ”ţara asta amărâtă. Haideţi să ne căutăm de treabă! Să renunţăm la iluzii! Ajunge cu statutul şi mentalitatea noastră de imigranţi temporari în ţările de adopţie. Să ne integrăm, să învăţăm bine limba şi obiceiurile localnicilor, să fim cetăţeni recunoscători, loiali.”

În concluzie, Ion Sturza notează că viaţa e scurtă, provocările fiind majore. ”Istoria arată că Moldova poate fi schimbată doar prin cotropire sau Unire. Moldovenii nu sunt capabili de autoguvernare. Trist, dar asta e...”