Iohannis: Recomand PSD, cu multă căldură, să judece propriul program

PSD ba pune impozit pe cifra de afaceri, ba nu-l mai pune, ba scade TVA ba mai amână scăderea, ba vine cu impozit pe gospodărie, ba se mai gândeşte un pic. Toate aceste gândiri şi răzgândiri sunt de natură să bulverseze mediul de afaceri, aşa că liderii PSD ar face bine să iasă cu declaraţii doar când stiu bine ce vor, reiese din discursul lui Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Cum PSD tot anunţă măsuri fiscale la care renunţă apoi după ce vede valurile de indignare pe care le stârneşte, preşedintele Klaus Iohannis le-a recomandat marţi celor de la PSD să reflecteze bine la propriul program şi să iasă cu declaraţii publice abia după ce ştiu ce vor. Şeful statului le-a atras atenţia celor de la PSD că să tot revină asupra ideilor exprimate în spaţiul public e o eroare politică gravă.

"Dacă se introduc în discuţia publică, de către o coaliţie care are majoritate în Parlament, noţiuni noi care într-o zi sunt promovate, a doua zi retrase, acest lucru este o eroare politică gravă. Fiindcă această majoritate are capacitatea parlamentară să promoveze schimbarea legislaţiei şi economia, investitorii, antreprenorii reacţionează la aşa ceva. Eu le-aş recomanda pesediştilor, cu foarte multă căldură, să meargă acasă, să judece un pic propriul program şi când ştiu ce vor, să vină în faţa naţiei să spună acest lucru", a declarat Iohannis, citat de Agerpres, întrebat fiind cum comentează felul în care Guvernul a adus în discuţie în ultima vreme anumite măsuri economice, după care a revenit asupra ideilor şi noţiunilor emise în spaţiul public.

Declaraţiile lui Iohannis au fost făcute la Miercurea Ciuc, unde şeful statului a luat parte la dezbaterea "Coerenţă şi transparenţă — exemple de bune practici la nivelul judeţelor Harghita şi Covasna", eveniment la care au fost prezenţi aproximativ 300 de reprezentanţi ai administraţiei publice locale din cele două judeţe.